«Ελ.Βενιζέλος, ο διπλωμάτης και ο επαναστάτης» στη Βουλή των Ελλήνων
Έκθεση με τίτλο «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο διπλωμάτης & ο επαναστάτης: πτυχές από τη δράση του» συνδιοργανώνουν, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων (Λεωφόρος Αμαλίας 22), το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και το Μουσείο Μπενάκη.
Έκθεση με τίτλο «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο διπλωμάτης & ο επαναστάτης: πτυχές από τη δράση του» συνδιοργανώνουν, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων (Λεωφόρος Αμαλίας 22), το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και το Μουσείο Μπενάκη.
Τα εγκαίνια της έκθεσης, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 150 χρόνων από τη γέννηση του Ελευθερίου Βενιζέλου, θα πραγματοποιήσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Ε. Μαρκογιαννάκης την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου (ώρα 19:00).
Η έκθεση εστιάζει σε δύο πτυχές της δράσης του Ελευθερίου Βενιζέλου: την επανάσταση και τη διπλωματία, οι οποίες παρουσιάζονται μέσα από αντικείμενα και έργα από τις συλλογές του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη και τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων.
Έργα τέχνης, μουσειακά αντικείμενα, φωτογραφίες, έντυπα και επιστολικά δελτάρια της εποχής, μαζί με ευσύνοπτα κείμενα, παρουσιάζουν την πορεία και τους αγώνες του Ελευθέριου Βενιζέλου από τα βουνά της επαναστατημένης Κρήτης στα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι την Ευρώπη του Μεσοπολέμου.
Η έκθεση θα διαρκέσει ώς τις 13 Δεκεμβρίου.
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 11:00-14:00 και 18:00-20:00, Σαββατοκύριακα 11:00-14:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: καθημερινά (9:00-16:00) 210 3692412, 210 3692292
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποιες είναι οι περιοχές με τα ακριβότερα και τα φθηνότερα ακίνητα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
- Ποιοι νέοι κλάδοι εντάχθηκαν στην ψηφιακή κάρτα εργασίας
- Μοντέρο: «Μια ωραία διαδρομή προς τον Πειραιά» (pic)
- Η «κατάρα του Τραμπ»: Από το Μουντιάλ στο NFL – Eίναι όντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικίνδυνα γκαντέμης;
- Παν. Δουδωνής: Εμμονικός με τις υποκλοπές ο Κ. Μητσοτάκης – Αυτοεξευτελισμός των παρακολουθούμενων προσώπων
- Γρηγόρης Δημητριάδης: Επίδειξη θράσους αφού εξασφάλισε τη (συγ)κάλυψη της κυβέρνησης για τις υποκλοπές
- Αλέξανδρος Παπαναστασίου: Η κρίσιμη άνοιξη του 1924
- Επίσημο: «Πράσινος» ο Γιαμπουσέλε (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442