«Πόλεμος στον Κάμερον»: Βρετανός τζιχαντιστής απειλεί σε βίντεο το Λονδίνο
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας διεξάγει έρευνα σχετικά με βίντεο στο οποίο εμφανίζεται βρετανικής καταγωγής τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους (IS) να εξαπολύει απειλές κατά της χώρας κηρύσσοντας «πόλεμο» στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερν και ζητώντας από τους βρετανούς μουσουλμάνους να ενταχθούν στη τζιχάντ (ιερός πόλεμος). Βρετανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο άνδρας είχε εργαστεί σε σούπερ μάρκετ στη νότια Αγγλία.
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας διεξάγει έρευνα σχετικά με βίντεο στο οποίο εμφανίζεται βρετανικής καταγωγής τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους (IS) να εξαπολύει απειλές κατά της χώρας κηρύσσοντας «πόλεμο» στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερν και ζητώντας από τους βρετανούς μουσουλμάνους να ενταχθούν στη τζιχάντ (ιερός πόλεμος).
Το συγκεκριμένο βίντεο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο το βράδυ της Παρασκευής λίγο πριν δοθεί στη δημοσιότητα το βίντεο αποκεφαλισμού του 47χρονου Βρετανού Άλαν Χένινγκ από τον δήμιο του Ισλαμικού Κράτους.
Στα πλάνα δεν εμφανίζεται κανένας όμηρος. Ο τζιχαντιστής δεν έχει καλυμμένο το πρόσωπό του, φορά γυαλιά, έχει γενειάδα και μιλά με βρετανική προφορά και προτρέπει επίσης τους μουσουλμάνους να σπείρουν τον τρόμο στην «άπιστη γη». Η ταυτότητά του δεν έχει διευκρινιστεί.
Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE πρόκειται για τον Αμπου Σαΐντ αλ-Μπριτάνι, βρετανό τζιχαντιστή που πολεμά στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Ορισμένα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο άνδρας έχει εργαστεί σε ένα σουπερμάρκετ στη νότια Αγγλία.
«Η αστυνομία αναλύει το περιεχόμενο του βίντεο και για να εξετάσει επίσης αν υπάρχει υλικό για την άσκηση διώξεων» ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους πιθανόν Βρετανοί».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Πετρέλαιο: Η τιμή του WTI ανοίγει με ελαφριά άνοδο, αλλά κάτω από το φράγμα των 100 δολαρίων
- Ισραήλ: Σήμαναν σειρήνες συναγερμού λόγω εκτόξευσης ρουκετών από τον Λίβανο
- Ιράκ: Ρηματική διαμαρτυρία επέδωσαν οι ΗΠΑ στον ιρακινό πρεσβευτή
- Λίβανος: Νέα διαταγή του Ισραήλ για απομάκρυνση κατοίκων σε περιοχή όπου βρίσκεται ο δρόμος προς το αεροδρόμιο
- Ιράν: Να τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός ζητά ο Βάντεφουλ από τον Αραγτσί
- Ιράν: Στάρμερ και Τραμπ συζήτησαν για τη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ