«Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» και…παραμορφωτικά γυαλιά
Λίγα λόγια για το έργο
Σταματία, το γένος Αργυροπούλου. Γεννημένη στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, κόρη ανώτερου υπάλληλου του Υπουργείου Εμπορίου. Διαπαιδαγωγημένη με τα χρηστά ήθη της εποχής και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού.
Ζει στην αυλή του σπιτιού της, αδυνατώντας να παρακολουθήσει και κυρίως να αποδεχτεί τη ζωή που προχωράει δίπλα της. Επιμένει πεισματικά να βλέπει τα πάντα μέσα από τα δικά της παραμορφωτικά γυαλιά, καταλήγοντας άλλοτε τραγική κι άλλοτε κωμική φιγούρα, μέσα στα γεγονότα που διαδραματίζονται δίπλα της και αφορούν άμεσα τόσο την ίδια, όσο και τους δικούς της ανθρώπους.
Προσκολλημένη σε αυτό που η ίδια θεωρεί εθνικά, ηθικά και θρησκευτικά σωστό, καταλήγει να έρθει σε ρήξη με το περιβάλλον της και να κάνει την αναδρομή της ζωής της, απομένοντας μόνη.
Συντελεστές της παράστασης
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού
Μουσική επιμέλεια: Νέστορας Κοψιδάς
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Παίζει η Ελένη Ουζουνίδου
Θέατρο του Νέου Κόσμου – Δώμα, από 11/10/2014
Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:15, Κυριακή 19:00
Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό, 10€ φοιτητικό, 8€ ανέργων
Ηλεκτρονική προπώληση: http://www.viva.gr/tickets/theatre/stamatia-to-genos-argyropoulou/
Ώρες ταμείου: Δευτέρα – Παρασκευή 17:00 – 22:00 / Σάββατο 14:00 – 22:00 / Κυριακή 10:00 – 22:00
- Αρκάς: Η «καλημέρα» της Κυριακής
- Σαν Φρανσίσκο: Διακοπή ρεύματος άφησαν 130.000 άτομα χωρίς ρεύμα
- Μπιανκόν: «Ο τερματοφύλακας της Κηφισιάς μου έκανε πέναλτι – Τραγικά όσα είδαμε από διαιτητή και VAR»
- Πού ταξιδεύουν οι Έλληνες – Οι προορισμοί που προτιμούν
- Στα έλεγα: Δύο λέξεις που κάνουν άνω – κάτω τη σχέση
- e-ΕΦΚΑ: Ξεπέρασαν τα 50 δισ. ευρώ οι οφειλές, με το ένα πέμπτο να κρίνεται «αδύνατο να εισπραχθεί»


