Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου παρουσία Χαρδούβελη
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Γκ.Χαρδούβελη. Η σύσκεψη διεξάγεται με στόχο να καθοριστεί η κοινή γραμμή απέναντι στην τρόικα, που ξεκίνησε την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, αλλά και να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων ώστε να σταλεί στην κοινωνία το μήνυμα της κυβερνητικής συνοχής.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
Η σύσκεψη διεξάγεται με στόχο να καθοριστεί η κοινή γραμμή απέναντι στην τρόικα, που ξεκίνησε την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, αλλά και να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων ώστε να σταλεί στην κοινωνία το μήνυμα της κυβερνητικής συνοχής.
Όπως αναφέρουν τα Νέα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε στους συνομιλητές του ότι χρειάζεται συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο ανάταξης της εικόνας και του κύρους της κυβέρνησης, το οποίο όμως για να εφαρμοστεί θα πρέπει να το επιδιώξουν και τα δύο κόμματα μαζί. Υπαινίχθηκε δηλαδή ότι θα πρέπει να λιώσουν οι πάγοι προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Συγχρόνως εξέφρασε την άποψη, και θα το πει και στη συνάντηση με το πρωθυπουργό, ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα πρέπει να είναι πολιτική και δεν θα πρέπει να κυριαρχηθεί από επιμέρους εκκρεμότητες.
«Θα πρέπει να βλέπουμε μπροστά μας τη μεγάλη εικόνα» πιστεύει ο αντιπρόεδρος εμμένοντας στην εκτίμηση ότι οι συνομιλίες με τους εκπροσώπους των δανειστών δεν θα πρέπει να έχουν μάκρος, «να αποφύγουμε το μεγάλο παζάρι», προκειμένου να αποχωρήσουν από την Αθήνα σύντομα και να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχει επέλθει ακόμη ταύτιση με τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό.
* Έξω από το Μέγαρο Μαξίμου είχαν συγκεντρωθεί καθηγητές, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη διαθεσιμότητα. Στο σημείο έσπευσε αστυνομική δύναμη για να τους απομακρύνει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παρά τις εντάσεις για τη Γροιλανδία, η Δανία θα αγοράσει στρατιωτικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ
- Ειρηνικός: 2 νεκροί σε νέο πλήγμα των ΗΠΑ κατά πλεούμενου σε διεθνή ύδατα
- Σομαλιλάνδη: Το Ισραήλ υπερασπίζεται στο ΣΑ του ΟΗΕ την απόφασή του να την αναγνωρίσει
- Ουκρανία: Τη συνέχιση παροχής στρατιωτικής στήριξης ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση
- Ουκρανία: Η Δύση πρέπει να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα επί του πεδίου, τονίζει ο Λαβρόφ,
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Μύθοι και αλήθειες για τους «αιώνιους»
