Φοροαπαλλαγές για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών προτείνει το ΥΠΕΚΑ
Τη φοροαπαλλαγή των ιδιοκτητών ακινήτων για έργα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, προϋπολογισμού έως 15.000 ευρώ, πρότεινε στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.
Τη φοροαπαλλαγή των ιδιοκτητών ακινήτων για έργα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, προϋπολογισμού έως 15.000 ευρώ, πρότεινε στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, κατά τη συνάντησή τους χθες, Δευτέρα.
Όπως επισήμανε ο υπουργός ΠΕΚΑ, η κατά 100% φοροαπαλλαγή των ιδιοκτητών κατοικιών για τις δαπάνες έως 15.000 ευρώ, που θα κάνουν προκειμένου να θωρακίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους, αποτελεί μια ολοκληρωμένη οικονομική, αναπτυξιακή και περιβαλλοντική παρέμβαση που πρέπει να υιοθετήσει η Κυβέρνηση.
Ο κ. Μανιάτης ανέφερε ακόμη ότι το κόστος των φοροαπαλλαγών θα υπερκεραστεί από τους φόρους που θα εισπραχθούν από την έκδοση των σχετικών τιμολογίων για τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών και, επιπλέον, η δράση θα οδηγήσει:
- Στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον τομέα της οικοδομής.
- Σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση του ενεργειακού κόστους για τα νοικοκυριά.
- Σε διάσωση εκατοντάδων θέσεων εργασίας στη μεταποίηση δεδομένου ότι άνω του 70% των υλικών και του εξοπλισμού που χρησιμοποιούνται για τη ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων παράγεται από ελληνικές βιοτεχνίες-βιομηχανίες.
- Στην προστασία του περιβάλλοντος.
Ο υπουργός ΠΕΚΑ ανέφερε εξάλλου ότι η εμπειρία από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», δείχνει το σημαντικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τη συγκεκριμένη δράση και στην κατεύθυνση αυτή το ΥΠΕΚΑ διεκδικεί στη νέα προγραμματική περίοδο (2014 – 2020), επιπλέον 400 εκατ. ευρώ για τη συνέχιση του προγράμματος.
«Είμαι βέβαιος ότι είναι πολλές δεκάδες χιλιάδες οι Έλληνες πολίτες, ιδιοκτήτες των περίπου 5.500.000 κατοικιών της χώρας, που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στην ενεργειακή θωράκιση των κατοικιών τους, αρκεί η Πολιτεία να τους δώσει το κίνητρο της φοροαπαλλαγής», καταλήγει ο υπουργός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επεισοδιακή καταδίωξη 19χρονου στο Χαλάνδρι – Τράκαρε με τους αστυνομικούς, οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ
- Premier League: Τα 10 πιο «ηχηρά» ονόματα που μένουν χωρίς συμβόλαιο το καλοκαίρι
- Συνελήφθη 19χρονος που εκβίαζε ανήλικους και τους αποσπούσε χρήματα – Από έναν 14χρονο είχε πάρει 10.000 ευρώ
- Κόντρα Σδούκου-Αποστολάκη για τους «πελάτες» της Δεξιάς: «Εποχές γερμανοτσολιάδων» – «Πανικόβλητη κυβερνητική προπαγάνδα»
- Γαλλία: Καταδικάζει τις επιθέσεις των Χούθι κατά του Ισραήλ – «Ανεύθυνη ενέργεια, αυξάνει τις εντάσεις»
- Ρωσία: Ξύπνησε το ηφαίστειο Σιβελούτς στην Καμτσάτκα – Εκτόξευσε τέφρα σε ύψος 11.000 μέτρων
