Πλούσιο με εντυπωσιακά θεάματα, παραστάσεις που αγαπήθηκαν κατά την περσινή χρονιά και συνυαλίες – αφιερώματα στον Μίκη Θεοδωράκη, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του θεάτρου Badminton για το 2014 – 2015. Η ένατη περίοδος λειτουργίας του θεάτρου θα κυλήσει με 18 παραγωγές, μεταξύ των οποίων και αρκετές ξένες.
Θερμή υποδοχή και συγκίνηση «συνάντησε» πέρσι το μιούζικαλ η «Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο» σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια. Σε ρόλο αφηγητή η Μαρινέλλα, ξεκίνησε να περιγράφει την πορεία της Βέμπο. Με ύφος άμεσο και προσιτό μπήκε στο πετσί του ρόλου, ενώ αναπαρέστησε με ρεαλισμό τις «μπόρες» που «χτυπούσαν» τη ζωή της Βέμπο. Το κοινό συμμετείχε στα τραγούδια της Βέμπο, και χειροκροτούσε.

Το Badminton θα συνεχίσει και φέτος να τιμά σημαντικές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου. Άλλωστε, ο Μιχάλης Αδάμ, διευθύνων σύμβουλος του θεάτρου, είχε δηλώσει στο in.gr ότι εστιάζουν σε ανθρώπους και γεγονότα του παρελθόντος «που αξίζει να ασχοληθούμε. Ανακαλύπτουμε προσωπικότητες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο, η αναδρομή στο παρελθόν είναι συνεχής».

Σε αυτό λοιπόν το μοτίβο, το πρόγραμμα του Badminton εξακολουθεί να διαθέτει έναν επετειακό χαρακτήρα, καθώς αφιερώνει τη φετινή θεατρική περίοδο στον Μίκη Θεοδωράκη.

Συγκεκριμένα, από τον Φεβρουάριο έως το Μάιο του 2015, η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης θα δώσει τρεις συναυλίες. Πρόκειται για τις: «Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη», «Μουσική και Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από το Θέατρο και τον Κινηματογράφο» και «Τα Ταξίδια».

Από το φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι επαναλήψεις των υπερθεαμάτων «Priscilla», «Μαουτχάουζεν», «Ζέβρα Πυτζάμα» και «Ποιος τη ζωή μου», ενώ για πρώτη φορά φέτος, το Badminton «πειραματίζεται» στο είδος της οπερέτας με τους «Απάχηδες των Αθηνών» σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου.

Όσον αφορά στις ξένες παραγωγές, το Εθνικό θέατρο Ακροβατών της Κίνας θα «έρθει» το στις 26 Δεκεμβρίου με το «China dream», ενώ το ιστορικό ρωσικό θέατρο Vakhtangov θα δώσει τα «φώτα» του με το κλασσικό αριστούργημα «Άννα Καρένινα» στις 16 Ιανουαρίου. Ακόμη, επί σκηνής θα συναντηθούν για ένα τριήμερο, από 16 έως 18 Ιανουαρίου, οι «The Definitive Rat Pack», ο Frank Sinatra, ο Dean Martin και ο Sammy Davis Jr. για να θυμηθούν τα παλιά.

Το διαχρονικό μιούζικαλ «Mamma Mia!» καταφθάνει με μία εκθαμβωτική παραγωγή στο Badminton τον Οκτώβριο του 2015, ενώ ενδιαφέρον θα έχει και «Ο Βιολιστής στη Στέγη » (από τον Απρίλιο), που θα γιορταστούν τα 50 χρόνια του διάσημου μιούζικαλ με τη σκηνοθετική «σφραγίδα» του Rob Ruggiero και τον Γρηγόρη Βαλτινό στο ρόλο του Τέβιε.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:
http://www.badmintontheater.gr/site/images/temp/BT_prog.pdf

Ελισάβετ Σταμοπούλου