Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η κόρη της Μαρί-Σαντάλ & του Παύλου

Η κόρη της Μαρί-Σαντάλ & του Παύλου

Η φωτογράφιση στο W, η πρακτική στον Dior και όλα όσα θέλουμε να μάθουμε για τη 18χρονη κόρη της Μαρί-Σαντάλ και του Πρίγκιπα Παύλου.

Ευφροσύνη Παπαναστασίου

Ήταν το καλοκαίρι του 1995 όταν ο Παύλος, ο τέως Πρίγκιπας της Ελλάδος και Πρίγκιπας της Δανίας παντρεύτηκε τη Μαρί-Σαντάλ Μίλερ, κόρη αμερικανού δισεκατομμυριούχου, στον Καθεδρικό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο. Ήταν τότε που ένα αντίγραφο της Ακρόπολης ανεγέρθηκε προσωρινά στο Hampton Court Palace και που το νυφικό της Μίλερ, ένα μεταξωτό Valentino, έγινε αντικείμενο συζήτησης και έμπνευσης – για πολλά χρόνια αργότερα (το 2012 μάλιστα ήταν το κεντρικό έκθεμα της παρουσίασης Valentino: Master of Couture στο Somerset House).
Η Μαρία-Ολυμπία, κόρη του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ, γεννήθηκε ένα χρόνο αργότερα, το 1996 στη Νέα Υόρκη. Εν έτη 2014, κάνει τα πρώτα της βήματα στη βιομηχανία της μόδας που την έχει ήδη αναγνωρίσει ως το ανερχόμενο it-girl. Αυτό το μήνα, οι μετρ της φωτογραφίας Inez Van Lamsweerde και Vinoodh Matadin την φωτογράφισαν σε editorial μόδας με τουαλέτες haute couture για λογαριασμό του περιοδικού W που την αποκαλεί, όπως και όλα τα ξένα έντυπα, Ολυμπία της Ελλάδος.
Η καλοκαιρινή πρακτική της στο τμήμα υψηλής ραπτικής του οίκου Dior πριν ένα χρόνο, ήταν αυτή που την ενέπνευσε να ασχοληθεί με τη μόδα και τη φωτογραφία. Σήμερα, η 18χρονη γαλαζοαίματη σπουδάζει θέατρο, ιστορία της τέχνης, γραφιστική και φωτογραφία στο Λονδίνο, όπου και ζει με τους γονείς της και τα 4 αδέρφια της εδώ και 10 χρόνια.
«Είμαι δυσλεξική, για αυτό και τείνω πιο πολύ προς την τέχνη παρά προς την επιστήμη» είχε εξομολογηθεί στο περιοδικό Tatler λίγους μήνες πριν. «Η μητέρα μου είναι τελειομανής –είναι υπέροχο το πόσα πράγματα μπορεί να κάνει και να προσέχει ταυτόχρονα και τους πέντε μας. Mαγειρεύει κιόλας. Φτιάχνει υπέροχες πίτες».
Όπως όλα τα κορίτσια της ηλικίας της, λατρεύει να ψαχουλεύει την ντουλάπα της μητέρας της –μόνο που αντί για παλιομοδίτικα φορέματα και ξεπερασμένα σακάκια με βάτες, θα ξεθάψει vintage τσάντες Chanel, πουκάμισα Chloé και sneakers Isabel Marant. «Λατρεύω την Isabel Marant και έχω εμμονή με τα φούτερ του Givenchy, αν και δεν έχω αγοράσει κάποιο ακόμα».
Τα καλοκαίρια τα περνάει με τους παππούδες της, τον τέως Βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνο και τη σύζυγό του Άννα-Μαρία, στο νέο τους εξοχικό στο Πόρτο-Χέλι (το ανάκτορό τους στο Τατόι έχει κατασχεθεί εδώ και καιρό από το ελληνικό δημόσιο). «Αγαπώ την Ελλάδα» λέει η ίδια – αν και δεν γνωρίζει ελληνικά.
Επόμενος στόχος της είναι το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, το ίδιο πανεπιστήμιο που η Μαρί-Σαντάλ σπούδασε ιστορία της τέχνης πριν δύο δεκαετίες.

woman.in.gr

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024