Το Κίεβο καλεί τη Δύση να κρατήσει αμείωτη την πίεση στη Ρωσία
O πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιάτσενιουκ κάλεσε, από το βήμα του ΟΗΕ, τη Δύση να μην άρει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει κατά της Ρωσίας, εφόσον η Ουκρανία δεν έχει επανακτήσει «το σύνολο της επικράτειάς της» -της Κριμαίας συμπεριλαμβανομένης. Ο Γιατσένιουκ επιτέθηκε για άλλη μία φορά εναντίον της Μόσχας, λέγοντας πως επίσης πως παρά την εκεχειρία «χάνουμε κάθε ημέρα ουκρανούς στρατιώτες».
O πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιάτσενιουκ κάλεσε, από το βήμα του ΟΗΕ, τη Δύση να μην άρει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει κατά της Ρωσίας, εφόσον η Ουκρανία δεν έχει επανακτήσει «το σύνολο της επικράτειάς της» -της Κριμαίας συμπεριλαμβανομένης. Ο Γιατσένιουκ επιτέθηκε για άλλη μία φορά εναντίον της Μόσχας, λέγοντας πως επίσης πως παρά την εκεχειρία «χάνουμε κάθε ημέρα ουκρανούς στρατιώτες».
«Καλούμε τους εταίρους μας να μην άρουν τις κυρώσεις έως ότου η Ουκρανία ανακτήσει τον έλεγχο ολόκληρων των εδαφών της» είπε ο ουκρανός πρωθυπουργός μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, καταγγέλλοντας ρωσική εισβολή στην ανατολική Ουκρανία.
Ώρες νωρίτερα, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε μιλώντας επίσης στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ότι οι δυτικές χώρες θα άρουν τις κυρώσεις, αν η Ρωσία επιλέξει «το δρόμο της διπλωματίας και της ειρήνης».
«Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στα λόγια, πιστεύουμε μόνο σε γεγονότα και ενέργειες» ανέφερε ο Αρσένι Γιάτσενιουκ ζητώντας από τη Ρωσία να «συμμορφωθεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις και να σεβαστεί τα δώδεκα σημεία της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός» η οποία επετεύχθη στο Μίνσκ της Λευκορωσίας στις 20 Σεπτεμβρίου.
«Κάθε μέρα, παρά την κατάπαυση του πυρός, χάνουμε ουκρανούς στρατιώτες» στις μάχες με τους φιλορώσους αυτονομιστές, δήλωσε ο Γιάτσενιουκ. Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας κατήγγειλε επίσης τη στάση της Ρωσίας, η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε «είναι μέλος της ανασφάλειας και όχι ένα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας» του ΟΗΕ.
«Είναι ένα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, που παραβιάζει τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, γεγονός που είναι απαράδεκτο», είπε ο Γιάτσενιουκ, καταγγέλλοντας την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και την υποστήριξη της Ρωσίας στους αυτονομιστικές αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας.
Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη δεν παρίστανται ούτε ο ουκρανός ούτε ο ρώσος πρόεδρος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επεισόδιο του Γεωργούντζου με τον Σούλη Παπαδόπουλο μετά το Καλαμάτα-Μαρκό (vid)
- Επικοινωνία Φάμελλου με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ – «Κοινές ανησυχίες για την κατάσταση»
- Η μυστική έπαυλη του Έπσταϊν στο Νέο Μεξικό: Το «βρώμικο» Zorro Ranch στο μικροσκόπιο
- Μέση Ανατολή: Το κατά Μάριο Πλωρίτη φρενοκομείο
- Νέα Αριστερά: Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο κανενός – Καμία εμπλοκή στον πόλεμο Τραμπ και Νετανιάχου
- Σα να παίζουν απο την αρχή…


