Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα 20 χρόνια τους γιορτάζουν στην Τεχνόπολη οι Νύχτες Πρεμιέρας

Τα 20 χρόνια τους γιορτάζουν στην Τεχνόπολη οι Νύχτες Πρεμιέρας

Frame, light, motion (Κάδρο, φως, κίνηση): Είναι τα βασικά στοιχεία του κινηματογράφου, μότο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» για την επέτειο των 20 χρόνων ζωής του. Οι τρεις λέξεις είναι τα «υλικά» μιας εκδήλωσης διαδραστικού χαρακτήρα που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, στις 18:00 το απόγευμα στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Frame, light, motion (Κάδρο, φως, κίνηση): Είναι τα βασικά στοιχεία του κινηματογράφου, μότο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» για την επέτειο των 20 χρόνων ζωής του.

Οι τρεις λέξεις είναι τα «υλικά» μιας εκδήλωσης διαδραστικού χαρακτήρα που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, στις 18:00 το απόγευμα στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Εκεί θα φιλοξενηθεί ένα χάπενινγκ- ιστορική αναδρομή στον τρόπο με τον οποίο -από την εποχή των σπηλαίων ως τις ημέρες μας- ο άνθρωπος αναζητούσε και δημιουργούσε Τέχνη.

Η διαδικασία των τριών αυτών στοιχείων θα αποτυπωθεί μέσα από δράσεις που θα περιέχουν μία σειρά από πρωτοποριακές εγκαταστάσεις και διαδραστικές εκθέσεις, ειδικά σχεδιασμένες για την μέρα αυτή, καθώς και μουσικές περφόρμανς που θα πραγματοποιηθούν σε δύο χώρους της Τεχνόπολις.

Στην αίθουσα Innovathens, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (κτίριο Αεριοφυλάκιο 2) θα υπάρχουν 24 τηλεοράσεις, οι οποίες θα μεταδίδουν ταυτόχρονα 24 μοντάζ από περίπου 1.000 τρέιλερ ταινιών. Σε κάθε τηλεόραση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει ένα μέρος της εξέλιξης του κινηματογράφου αλλά όχι πάντα με τον πιο αναμενόμενο τρόπο.

Πώς έπαιξε με τις σκιές το φιλμ νουάρ; Πώς αντιμετώπισε ο σοβιετικός κινηματογράφος το τοπίο; Απλά ερωτήματα θα απαντώνται με εικόνες. Κάθε δύο λεπτά οι εικόνες κάποιων ταινιών θα «παγώνουν» σε σκηνές που για τους διοργανωτές έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην ιστορία του σινεμά. Οι εικόνες θα προβάλλονται χωρίς ήχο με ενιαία μουσική του Felizol. Αυτό το κομμάτι της εκδήλωσης θα διαρκεί μισή ώρα και θα επαναλαμβάνεται.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, διάρκειας 20 λεπτών (που επίσης θα επαναλαμβάνεται), θα πραγματοποιηθεί στον τεράστιο χώρο του Μηχανουργείου Δ12. Εκεί, θα προβληθεί άλλη μια σπάνια ταινία, το «Μοντέλο» του Κώστα Σφήκα, που ανατρέπει όλες αυτές τις συμβάσεις.

Η προβολή θα συνδυαστεί με μία ιδιάζουσα εγκατάσταση: ένα κινούμενο δωμάτιο και μία μουσικός (Mr. Girl), θα μεταφέρουν τον θεατή σε ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό σκηνικό.

Θα ακολουθήσει πάρτι με DJ set από τον ντράμερ των Pulp, Νικ Μπάνκς. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024