Στην Κομισιόν παραπέμπει η Μέρκελ τον Βαλς για το έλλειμμα
«Η Γαλλία δεν είναι το άρρωστο παιδί της Ευρώπης» είπε ο Μανουέλ Βαλς στην επίσημη πρώτη στο Βερολίνο για να «εισπράξει» τον «εντυπωσιασμό» την Άνγκελα Μέρκελ για την ευρεία μεταρρυθμιστική του ατζέντα, αλλά και τη δήλωση της καγκελαρίου πως έγκειται στις Βρυξέλλες το πότε θα σταματήσουν οι γαλλικές προσπάθειες για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος.
«Η Γαλλία δεν είναι το άρρωστο παιδί της Ευρώπης» είπε ο Μανουέλ Βαλς στην επίσημη πρώτη στο Βερολίνο για να «εισπράξει» τον «εντυπωσιασμό» την Άνγκελα Μέρκελ για την ευρεία μεταρρυθμιστική του ατζέντα, αλλά και τη δήλωση της καγκελαρίου πως έγκειται στις Βρυξέλλες το πότε θα σταματήσουν οι γαλλικές προσπάθειες για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος.
Μετά το πέρας της συνάντησής της με τον Γάλλο πρωθυπουργό, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε εντυπωσιασμένη από τον αριθμό των μεταρρυθμίσεων που έχει προγραμματίσει το Παρίσι.
«Ο Μανουέλ Βαλς παρουσίασε τη μεταρρυθμιστική ατζέντα του και πιστεύω πως η Γαλλία θα λάβει έναν εντυπωσιακό αριθμό μέτρων» δήλωσε η Μέρκελ.
«Βλέπω αυτές τις μεγάλες προσπάθειες και η αξιολόγησή τους έγκειται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή» συνέχισε η καγκελάριος.
Στην πρώτη του επίσκεψη στο Βερολίνο μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας, ο Μανουέλ Βαλς δήλωσε πως ήλθε για να «πείσει» τη Γερμανία ότι η Γαλλία αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις μεταρρυθμίσεις. «Η Γαλλία δεν είναι το άρρωστο παιδί της Ευρώπης» υπογράμμισε.
Ο Βαλς μετέβη στο Βερολίνο για να παρουσιάσει στην Άνγκελα Μέρκελ τα μεταρρυθμιστικά σχέδια της κυβέρνησής του και για να ζητήσει από την πρώτη οικονομία της Ευρώπης να προχωρήσει σε επενδύσεις ώστε να ανακάμψει η οικονομία της περιφέρειας.
Η Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν πως υπάρχουν «πολλές δυνατότητες να δημιουργηθεί ανάπτυξη χωρίς επιπλέον χρήματα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Live streaming: Η συνέντευξη Τύπου του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν
- Φίλος του Άρη Betsson έβαλε σουτ από το κέντρο του γηπέδου και κέρδισε 2.000€
- Όταν η καινοτομία χτυπά σε τοίχο: Βανδαλισμοί ακινητοποίησαν τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Αιγάλεω
- Η Μαρία Καρυστιανού θέλει να γυρίσει τις γυναίκες πενήντα χρόνια πίσω
- Συγκλονίζει ο Πολονάρα: Επέστρεψε στο γήπεδο και αποθεώθηκε (vids)
- Η Ιωάννα Καρέλια θα στηρίξει αθλητές για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες



