Πτώση 1,36% σημείωσε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά την ισχυρή άνοδο της Παρασκευής (+3,67%), με την αγορά να αγνοεί την απόφαση του διεθνούς οίκου FTSE να διατηρήσει το ελληνικό χρηματιστήριο στις ανεπτυγμένες αγορές. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.133,06 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,36%.
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά την ισχυρή άνοδο της Παρασκευής (+3,67%), με την αγορά να αγνοεί την απόφαση του διεθνούς οίκου FTSE να διατηρήσει το ελληνικό χρηματιστήριο στις ανεπτυγμένες αγορές, διατηρώντας το ωστόσο σε καθεστώς παρακολούθησης (watch list) για πιθανή υποβάθμιση από ανεπτυγμένη σε αναπτυσσόμενη αγορά.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.133,06 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,36%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.128,98 μονάδες, όταν σημείωνε απώλειες έως και 1,71%.
Η αξία των συναλλαγών υποχώρησε κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 91,77 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,59%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,35%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΕΧΑΕ (+2,46%), της Viohalco (+2,37%), της Τέρνα Ενεργειακή (+1,82%), της Ελλάκτωρ (+1,54%), και της Motor Oil (+1,00%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (-4,27%), της Πειραιώς (-4,26%), της Ιντραλότ (-3,43%), της Εθνικής (-3,27%), της Eurobank Properties (-2,83%), της Folli Follie (-2,38%), του ΟΤΕ (-2,16%), του ΟΠΑΠ (-1,64%), της ΜΕΤΚΑ (-1,57%) και της Alpha Bank (-1,54%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,13%), του Πετρελαίου (+0,71%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (+0,47%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (-2,79%), των Τραπεζών (-2,70%) και του Εμπορίου (-2,39%)
Ανοδικά κινήθηκαν 44 μετοχές, 70 πτωτικά και 19 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: ΑΕΓΕΚ (κ) +15,38%, Yalco +15,38%, SATO +11,86%, ΕΛΑΣΤΡΟΝ +9,46% και Frigoglass +6,64%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Παϊρης -23,33%, Σφακιανάκης -19,87%, ‘Αλφα Γκρίσιν -19,83%, ΝΕΛ -16,67% και Pasal -13,85%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ποιες άλλες θρησκείες μιλούν για τον Χριστό και ως τι τον αναγνωρίζουν;
- Το μήνυμα του Γιαμάλ στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα
- Βηθλεέμ: Πού βρίσκεται η γενέτειρα του Ιησού και του Δαβίδ;
- Συνελήφθη άνδρας στα Κύθηρα που διακινούσε αρχαιότητας μέσω διαδικτύου
- ΠΑΣΟΚ: Ο Λαζαρίδης πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη – Ο Μητσοτάκης οφείλει να τον αποπέμψει
- Υποκλοπές: H εμπλοκή των 9, ο κίνδυνος παραγραφών και τα ερωτήματα για τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης

