Πιτέλα: «Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι σαν παιδί χωρίς ταυτότητα»
«Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι σαν ένα παιδί χωρίς ταυτότητα, επειδή η καταγωγή μας, οι ρίζες μας παραμένουν στη γη του ελληνικού πολιτισμού». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων , ο επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Τζιάνι Πιτέλα, στην ημερίδα που διοργάνωσε την Κυριακή το Ποτάμι.
«Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι για εμάς η Ελλάδα είναι απαραίτητη. Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι σαν ένα παιδί χωρίς ταυτότητα, επειδή η καταγωγή μας, οι ρίζες μας παραμένουν στη γη του ελληνικού πολιτισμού». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων , ο επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Τζιάνι Πιτέλα,στην ημερίδα που διοργάνωσε την Κυριακή το Ποτάμι.
Η συνάντηση για τις 21 λύσεις που προτείνει το Ποτάμι έχει τίτλο «Όχι συνθήματα, λύσεις». Θα κλείσει στις 8 το βράδυ με ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη. Εξήντα μέλη της Επιτροπής θα παρουσιάσουν μέχρι αργά το απόγευμα τις προτάσεις του Ποταμιού μέσα από επτά θεματικές ενότητες, Παιδεία και Πολιτισμός, Κράτος-Δημόσια Διοίκηση και Μεταρρύθμιση, Ευρώπη και Εξωτερική Πολιτική, Περιβάλλον, Πολιτικό Σύστημα, Οικονομία, Επίκαιρες Απαντήσεις.
«Είμαι κοντά σας και σας εύχομαι την καλύτερη επιτυχία για τη διάσκεψή σας. Όλη η Σοσιαλιστική και Δημοκρατική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D)με τη σκέψη βρίσκεται δίπλα σας για να στηρίξει τους αγώνες σας και για να συμμετάσχει και να συμμεριστεί τις απόψεις σας» είπε ο κ. Πιτέλα και συμπλήρωσε:
«Μαζί θα δώσουμε μεγάλους αγώνες για να βελτιώσουμε αυτή την Ευρώπη, για να ξεπεράσουμε τις ανισότητες, για να δημιουργήσουμε μια νέα φάση που θα χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».
Ευχόμενος καλή επιτυχία, τόνισε ότι «θα πρέπει επίσης να δώσουμε ένα μεγάλο αγώνα για μια Ευρω-Μεσογειακή Ευρώπη και για μια Ευρώπη στην οποία τα ανθρώπινα δικαιώματα θα γίνονται σεβαστά, αγώνες τους οποίους θα δώσουμε μαζί».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λόρα: Στην πρώτη ημέρα της εξαφάνισης αναζητά τη λύση του μυστηρίου η ΕΛ.ΑΣ. – Για εξηγήσεις κλήθηκαν οι γονείς
- Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Βαλεντίνο – Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας ήταν 93 ετών
- Live Streaming: Ελλάδα – Ιταλία
- Live: Συζητώντας την κυβερνητική πρόταση του ΠΑΣΟΚ – Μηχανισμός ανάπτυξης της οικονομίας τα λιμάνια
- Τραμπ: «Η Ευρώπη να ασχοληθεί με την Ουκρανία – Όχι τη Γροιλανδία» – Δεν αποκλείει στρατιωτική δράση
- Η απανθρωποποίηση των Παλαιστίνιων μέσα κι έξω από τη Γάζα

