Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από επιθέσεις σε σιιτική συνοικία της Βαγδάτης
Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 50 τραυματίστηκαν στη σιιτική συνοικία Καντιμίγια της Βαγδάτης σε αλλεπάλληλες επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι. Δύο από τις επιθέσεις σημειώθηκαν στη συνοικία Καντιμίγια και μια στην κοντινή συνοικία Τόμτσα, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.
Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 50 τραυματίστηκαν στη σιιτική συνοικία Καντιμίγια της Βαγδάτης σε αλλεπάλληλες επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι.
Δύο από τις επιθέσεις σημειώθηκαν στη συνοικία Καντιμίγια και μια στην κοντινή συνοικία Τόμτσα, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.
{{{ map }}}
Στη περιοχή Καντιμίγια που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της ιρακινής πρωτεύουσας είναι χτισμένο και ένα σημαντικό σιιτικό τέμενος.
Ένας από τους όλμους που εκτόξευσαν άγνωστοι από παρακείμενη περιοχή έπεσε κοντά στο σιιτικό χώρο λατρείας, ανέφεραν οι πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.
Στην περιοχή ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί.
Ο εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών Σάαντ Μάαν ανέφερε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας αποκατέστησαν την ασφάλεια την περιοχή» και πρόσθεσε ότι δύο «τρομοκράτες» συνελήφθησαν στην Καντιμίγια.
Βομβιστικές επιθέσεις σημειώνονται σε καθημερινή βάση στην ιρακινή πρωτεύουσα, αλλά συντονισμένες επιθέσεις αυτής της κλίμακας είχαν να γίνουν εβδομάδες.
Το Ισλαμικό Κράτος, που κατέχει σημαντικά εδάφη στα βόρεια του Ιράκ, έχει εξαπολύσει πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ολική επαναφορά – Ανθεί η αγορά πολυτελών γραφείων στη Νέα Υόρκη
- Νεκρή εντοπίστηκε ηλικιωμένη γυναίκα σε καμπίνα πλοίου – Έδεσε εκτάκτως στο λιμάνι του Λαυρίου
- Σανταντέρ – Μπαρτσελόνα 0-2: Δυσκολεύτηκαν αλλά προκρίθηκαν στους «8» του Copa Del Rey οι «Μπλαουγκράνα»
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία στη Euroleague μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στο Μόναχο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 16.01.2026]
- Κόμο – Μίλαν 1-3: Νίκη με ανατροπή και με υπογραφή Ραμπιό
