Τη στρατιωτική της δύναμη στην Κριμαία ετοιμάζεται να ενισχύσει η Ρωσία
Η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει τη ρωσική στρατιωτική παρουσία της στη χερσόνησο της Κριμαίας εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου στη σκιά της υπογραφής της Συμφωνίας Σύνδεσης Ουκρανίας-ΕΕ και των συνεχιζόμενων συγκρούσεων μεταξύ ουκρανικού στρατού και αυτονομιστών παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.
Η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει τη ρωσική στρατιωτική παρουσία της στη χερσόνησο της Κριμαίας εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία και της αύξησης της παρουσίας ξένων στρατευμάτων κοντά στα σύνορά της, δηλώνει ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.
«Η ανάπτυξη κατάλληλης και αυτάρκους δύναμης στην Κριμαία είναι μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές [μας]» ανέφερε ο Σεργκέι Σόιγκου, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.
«Η κατάσταση στην Ουκρανία έχει κλιμακωθεί ραγδαία και η παρουσία ξένων στρατευμάτων πολύ κοντά στα σύνορά μας έχει αυξηθεί» προσέθεσε.
Η δήλωση Σόιγκου έρχεται εν μέσω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων μεταξύ ουκρανικού στρατού και αυτονομιστών παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, καθώς και στη σκιά της επικύρωσης της Συμφωνίας Σύνδεσης Ουκρανίας-ΕΕ.
Η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας τον Μάρτιο για να ακολουθήσει η ανάφλεξη στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σε ποια ομάδα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιουρτσεβέν
- Λάρισα: Σε έξι ημέρες έληγε το δίπλωμα του 95χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο – Συγκρούστηκε με δύο οχήματα
- Σαμπαλένκα: «Αν παίζαμε στα πέντε σετ θα είχα περισσότερα Grand Slam!» – Τι λένε οι υπόλοιπες
- Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – 24ωρη απεργία κήρυξε η ΠΝΟ
- Η Ευρώπη εκτεθειμένη και ευάλωτη – Η κρίση στο Ιράν αποδεικνύει τα ρήγματα στην ενεργειακή πολιτική
- «Ο Κήπος των Επίγειων Απολαύσεων»: Η παράσταση χορού του Σπύρου Κουβαρά στο ΔΘΠ
