Mε τη βρεγμένη άσφαλτο της πίστας του Misano ήρθαν αντιμέτωποι οι αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής του GP San Marino.

Με τις πτώσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, ο Yonny Hernandez ήταν ο ταχύτερος στο πρωινό σκέλος των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, αφήνοντας στη δεύτερη και την τρίτη θέση, αντιστοίχως, τους M. Marquez και A. Dovizioso.

H κατάσταση στην πίστα του Misano δεν βελτιώθηκε σημαντικά κατά τη δεύτερη περίοδο των ελευθέρων δοκιμών, ωστόσο, ο A. Dovizioso κατάφερε βελτιώσει τον ρυθμό του, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο της ημέρας.

Μάλιστα, ο Ιταλός αναβάτης της Ducati δεν απέφυγε το λάθος, βγαίνοντας εκτός πίστας στην πρώτη κιόλας προσπάθειά του.

Η διαφορά του A. Dovizioso από τον δεύτερο στην κατάταξη του απογευματινού σκέλους των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, D. Pedrosa, διαμορφώθηκε στα 1,161 δευτερόλεπτα, ενώ τρίτος, χωρίς να ρισκάρει, έμεινε ο πρωτοπόρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, M. Marquez.

Εντυπωσιακό, για τα δεδομένα της «IodaRacing Project», ήταν το πλασάρισμα στην τέταρτη θέση του D. Petrucci, σε αντίθεση με τον βετεράνο του MotoGP V. Rossi, ο οποίος δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα που το δίνει η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου αγώνα στη χώρα του.

auto.in.gr