Ο Σοτλόφ πουλήθηκε στους τζιχαντιστές από «μετριοπαθείς», λέει η οικογένειά του
H οικογένεια του Στίβεν Σοτλόφ, του αμερικανού δημοσιογράφου που είχε απαχθεί στη Συρία και δολοφονήθηκε από τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους», υποστηρίζουν ότι ο δημοσιογράφος είχε πουληθεί στην οργάνωση από μέλη της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης. Η οικογένεια εκφράζει τη δυσφορία της για τους χειρισμούς της αμερικανικής κυβέρνησης και ιδιαίτερα τις «ανακριβείς δηλώσεις της».
H οικογένεια του Στίβεν Σοτλόφ, του αμερικανού δημοσιογράφου που είχε απαχθεί στη Συρία και δολοφονήθηκε από τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους», υποστηρίζουν ότι ο δημοσιογράφος είχε πουληθεί στην οργάνωση από μέλη της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης.
Η οικογένεια εκφράζει τη δυσφορία της για τους χειρισμούς τις αμερικανικής κυβέρνησης και ιδιαίτερα τις «ανακριβείς δηλώσεις της», ιδιαίτερα στο κάτα πόσο συνεργάστηκε με τους συγγενείς των απαχθέντων.
Ο εκπρόσωπος της οικογένειας Σοτλόφ, Μπαράκ Μπάρφι, μίλησε σε εκπομπή του CNN και είπε ότι ο Σοτλόφ πουλήθηκε στους τζιχαντιστές για ποσό μεταξύ 25.000 και 50.000 ευρώ.
Ο Μπάρφι επικαλέστηκε πηγές της οικογένειας «επί του εδάφους» για τα όσα ανέφερε. Σύμφωνα με αυτές, ο Σοτλόφ πουλήθηκε στα σύνορα επειδή το όνομά του είχε βρεθεί σε λίστα υπεύθυνων για βομβαρδισμό νοσοκομείου -κάτι που, όπως είπε ο εκπρόσωπος, ήταν ψευδές.
«Κάποιος στο συνοριακό πέρασμα τηλεφώνησε στο ΙσλαμικόΚράτος και έστησαν ένα ψεύτικό σημίο ελέγχου, με πολύ κόσμο, και ο Στίβεν μαζί με την συνοδεία του πήγαν χωρίς να μπορούν να ξεφύγουν».
Ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε επίσης «τεταμένη» τη σχέση της οικογένειας με την αμερικανική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «ανακριβείς δηλώσεις».
Είπε ότι ο Λευκός Οίκος και οι μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται «σε ευρύτερο παιχνίδι γραφειοκρατικών εσωτερικών συγκρούσεων, στο οποίο έγιναν πιόνια ο Τζιμ [Τζέιμς Φόλεϊ] και ο Στίβεν».
«Αυτό δεν είναι δίκαιο, και εάν συνεχίσουν αν υπάρχουν διαρροές, η οικογένεια Σοτλόφ θα αναγκαστεί να μιλήσει για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα», είπε με νόημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΜΣΤ: Διήμερο Συμπόσιο για τα μη ανθρώπινα ζώα στην κοινωνία
- Χαμός στο Αμύντας – Ανόρθωση: Ένταση, «γαλλικά» και ξύλο (vid)
- Στην αυλή του Μαξίμου οι υποκλοπές, «δείχνει» ξανά την κυβέρνηση ο Ντίλιαν – Τα αναπάντητα ερωτήματα
- Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από σήμερα το βράδυ
- Το Ιράν δεν μπορεί να «κερδίσει» τον πόλεμο – Μπορεί όμως να αναγκάσει τις ΗΠΑ να υποχωρήσουν με 4 τακτικές
- Το ζεϊμπέκικο που χόρεψε νεαρός στο Σύνταγμα μετά την παρέλαση έγινε viral


