Κατάληψη της Μαριούπολης ανακοίνωσαν οι αυτονομιστές, διαψεύδει το Κίεβο
Σκηνικό μάχης μεταξύ ουκρανικών δυνάμεων και φιλορώσων αυτονομιστών έχει στηθεί ξανά στη Μαριούπολη, την ώρα που στο Μινσκ της Λευκορωσίας έχουν ξεκινήσει οι συνομιλίες για συμφωνία Κιέβου και φιλορώσων προς εκεχειρία. Ένταση και στο Ντονέτσκ. Φιλορώσοι δήλωσαν στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ότι κατέλαβαν στη Μαριούπολη, ωστόσο το Κίεβο διαψεύδει την πληροφορία.
Σκηνικό μάχης μεταξύ ουκρανικών δυνάμεων και φιλορώσων αυτονομιστών έχει στηθεί ξανά στη Μαριούπολη, την ώρα που στο Μινσκ της Λευκορωσίας έχουν ξεκινήσει οι συνομιλίες για συμφωνία Κιέβου και φιλορώσων προς εκεχειρία. Ένταση και στο Ντονέτσκ.
Φιλορώσοι δήλωσαν στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ότι κατέλαβαν στη Μαριούπολη, ωστόσο το Κίεβο διαψεύδει την πληροφορία.
Ήχοι εκρήξεων και ανταλλαγής πυρών ακούγονταν από το πρωί της Παρασκευής σε διαφορετικά σημεία γύρω από τη Μαριούπολη, το ουκρανικό λιμάνι στην Αζοφική που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους οι φιλορώσοι ένοπλοι. Ένταση και στο Ντονέτσκ.
Η ουκρανική κυβέρνηση λέει ότι οι δυνάμεις της προσπαθούν να απωθήσουν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση των ανταρτών για την κατάληψη της Μαριούπολης.
«Το πυροβολικό μας έφθασε και αναπτύχθηκε εναντίον των (φιλορώσων) ανταρτών», δήλωσε ο δήμαρχος της Μαριούπολης Γιούρι Χοτλουμπέι μιλώντας σε ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό.
Ξένοι ανταποκριτές είχαν αναφέρει νωρίτερα ήχους συγκρούσεων σε διαφορετικά σημεία. Το τάγμα εθελοντών «Αζόφ» ανέφερε ότι οι συγκρούσεις γίνονταν στην κατεύθυνση του Νοβοαζόφσκ, σύμφωνα με το Reuters.
Η Μαριούπολη είναι ένα από τα κυριότερα κέντρα του Ελληνισμού της πρώην Σοβιετικής ‘Ενωσης και στην πόλη ζουν και χιλιάδες ομογενείς.
Υπενθυμίζεται ότι, στις 28 Αυγούστου, με απόφαση της κυβέρνησης η έδρα του ελληνικού Προξενείου από τη Μαριούπολη στο Ντνιεπροπετρόφσκ της Ουκρανίας, λόγω «επιδείνωσης των συνθηκών ασφαλείας στην περιοχή της Μαριούπολης», όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Συγκρούσεις αναφέρθηκαν επίσης ξανά γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.
Eλάχιστοι στην ανατολική Ουκρανία, όπου η σύγκρουση διαρκεί έξι μήνες, τρέφουν πραγματικά την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία για εκεχειρία.
Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, Αντριι Λισένκο, επικαλούμενος στοιχεία των υπηρεσιών Πληροφοριών, ανακοίνωσε ότι περίπου 2.000 ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα στην ανατολική Ουκρανία. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί αυτή τη πληροφορία από ανεξάρτητη πηγή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
