
Ειδικό βάρος δίνουν τρόικα και κυβέρνηση στα «κόκκινα δάνεια»
Ειδικό βάρος έχει για την τρόικα και την κυβέρνηση το ζήτημα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας που επέστρεψε χθες το βράδυ από το Παρίσι θα είναι τις επόμενες εβδομάδες σε διαρκή επαφή με ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ αναφορικά με την αποκρυστάλλωση των επίμαχων ρυθμίσεων.
Ειδικό βάρος έχει για την τρόικα και την κυβέρνηση το ζήτημα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας που επέστρεψε χθες το βράδυ από το Παρίσι θα είναι τις επόμενες εβδομάδες σε διαρκή επαφή με ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ αναφορικά με την αποκρυστάλλωση των επίμαχων ρυθμίσεων.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Ανάπτυξης μετά την πρώτη συζήτηση που είχε στα τέλη Ιουλίου η τρόικα στην Αθήνα με τον κ. Δένδια για το θέμα των κόκκινων δανείων ακολούθησε η αποστολή του σχεδίου της κυβέρνησης στις 14 Αυγούστου στους δανειστές επί του οποίου απάντησαν στα τέλη Αυγούστου.
Στη συνάντηση των Παρισίων ζητήθηκαν περαιτέρω στοιχεία από τον κ. Δένδια και έγινε ανταλλαγή απόψεων για το καλύτερο δυνατό τρόπο διαχείρισης του θέματος. Η ανταλλαγή των απόψεων αυτών θα συνεχισθεί και τις επόμενες εβδομάδες.
Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν και οι δυο πλευρές αντιλαμβάνονται τη σημασία του ζητήματος για την ανάκαμψη της οικονομίας, για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τον απεγκλωβισμό παραγωγικών δυνάμεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μανρέσα – Μπανταλόνα 87-77: Ήττα πριν το Game 3 με την ΑΕΚ
- Ο Τραμπ απειλεί ξανά «να αφανίσει το Ιράν μέσα σε μία ώρα» – Αλλά πιστεύει ότι τελικά θα πάρει αυτό που θέλει
- Πότε θα κάνουμε Ανάσταση του χρόνου; Η μεγάλη διαφορά στο Ορθόδοξο και το Καθολικό Πάσχα του 2027
- Πάρμα – Νάπολι 1-1: Ο Στρεφέτσα έβαλε «στοπ» στους Παρτενοπέι (vid)
- Σανάε Τακαΐτσι προς Deep Purple: «Είστε οι θεοί μου» – Η ροκ πλευρά της πρωθυπουργού της Ιαπωνίας
- LIVE: Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι
