Διαδήλωση στη ΓΑΔΑ πραγματοποίησαν οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ
Συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης οι πρώην καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, σε ένδειξη συμπαράστασης σε τρεις εξ αυτών που είχαν κληθεί σε απολογία για κατηγορίες που τις βαρύνουν στη διάρκεια επίθεσης των ΜΑΤ. Οι τρεις καθαρίστριες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στις 10 Σεπτεμβρίου.
Συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης οι πρώην καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, σε ένδειξη συμπαράστασης σε τρεις εξ αυτών που κλήθηκαν σε απολογία για κατηγορίες που τις βαρύνουν στη διάρκεια επίθεσης των ΜΑΤ, στις 10 Ιουλίου.
Όπως αναφέρουν οι καθαρίστριες, την ημέρα εκείνη πραγματοποιούσαν ειρηνική διαμαρτυρία, όταν ήρθαν «για μία ακόμη φορά αντιμέτωπες με την αστυνομική καταστολή».
«Και σήμερα», συμπληρώνουν, «αγωνιζόμενες καθαρίστριες καλούνται να απολογηθούν για εξύβριση κατά συρροή, απόπειρα διατάραξης οικιακής ειρήνης σε χώρο δημόσιων υπηρεσιών από κοινού και άκουσον-άκουσον πρόκληση σωματικών βλαβών σε αστυνομικό όργανο».
Η Ευαγγελία Αλεξάκη, μέλος του Συντονιστικού Αγωνιζομένων Καθαριστριών
του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Προσπαθούν να μας
φοβίσουν για να γυρίσουμε στα σπίτια μας, πράγμα που δεν πρόκειται να το
κάνουμε. Έχουμε και πείσμα και το δίκιο με το μέρος μας. Θέλουμε τις
δουλειές μας πίσω, δεν μπορούμε να βρούμε αλλού δουλειά, 50-60 χρονών
δεν έχεις πια δικαίωμα στην αγορά εργασίας, εδώ τα παιδιά μας είναι
άνεργα».
Οι τρεις καθαρίστριες έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στις 10 Σεπτεμβρίου.
Οι καθαρίστριες διαμηνύουν πως συνεχίζουν τον αγώνα τους εν όψει του δικαστηρίου στις 23 Σεπτεμβρίου. Οι απολυμένες καθαρίστριες συνεχίζουν για 119η ημέρα τον αγώνα τους διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους.
Στη συγκέντρωση πήραν μέρος απολυμένοι της ΕΡΤ, δάσκαλοι και εργαζόμενοι διάφορων κλάδων, η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση καθώς και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φλόριντα: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης για τη δολοφονία αστυνομικού το 1991
- Ιράν: Εχει «δίλημμα» ο Μερτς για το εάν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο από τον πόλεμο των ΗΠΑ και του Ισραήλ
- Μέση Ανατολή: Κάπου 9.000 πολίτες των ΗΠΑ έφυγαν από την περιοχή εξαιτίας του πολέμου
- Ιράν: Ανησυχεί για την επόμενη μέρα ο Μερτς – Δεν υπάρχει διατυπωμένη στρατηγική
- Μέση Ανατολή: «Οι άμαχοι πληρώνουν το τίμημα σε ολόκληρη την περιοχή», επισημαίνει ο ΟΗΕ
- Τουρκία: Κριτική στο Ιράν ασκεί ο Φιντάν για τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές άλλων χωρών