Απών ο Χρ.Πάχτας από την ορκωμοσία στο δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής
Χωρίς την παρουσία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης και τέως δημάρχου στο Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Χρήστου Πάχτα, πραγματοποιήθηκε στην Ιερισσό η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου.
Χωρίς την παρουσία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης και τέως δημάρχου στο Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Χρήστου Πάχτα, πραγματοποιήθηκε στην Ιερισσό η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου.
Η τελετή της ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν επεισόδια, καθώς από νωρίς το απόγευμα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στη δραστηριότητας της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές.
Οι συγκεντρωμένοι ανήρτησαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά του κ. Πάχτα και της κυβέρνησης, ενώ στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις.
Η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Γιάννη Μίχου και των δημοτικών συμβούλων πραγματοποιήθηκε ομαλά και ο κ. Μίχος στην ομιλία του απηύθυνε μήνυμα ενότητας, λέγοντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να συνεργαστούν, με στόχο την ανάπτυξη του τόπου, χωρίς εντάσεις και αντιπαλότητες.
Η παράταξη του Χρ.Πάχτα κατήγγειλε ως προκλητική και αντιδημοκρατική την ενέργεια της ανάρτησης πανό και κατηγόρησε τη νέα δημοτική αρχή για το γεγονός.
Σε ανακοίνωση αναφέρεται: «Η προκλητική ανάρτηση πανό στον χώρο της ορκωμοσίας στην Ιερισσό με περιεχόμενο υβριστικό και προσβλητικό, αποτελεί ενέργεια βαθιά αντιδημοκρατική». Σε ό,τι αφορά τη νέα δημοτική αρχή, η παράταξη του Χρ.Πάχτα κατήγγειλε ότι «δεν κατάφερε να επιτελέσει τα καθήκοντά της και να διασφαλίσει την ομαλή και απρόσκοπτη διαδικασία της ορκωμοσίας, καθώς και την ασφάλεια των συμμετεχόντων στην τελετή των εκλεγμένων συμβούλων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βρετανία: Δεν θα δικαστεί ξανά ο Κέβιν Σπέισι για σεξουαλική κακοποίηση – Ηρθε σε συμφωνία με τους ενάγοντες
- Ιράν: Ο Μακρόν ζητά από Τραμπ και αλ Θάνι moratorium στα πλήγματα εναντίον πολιτικών υποδομών
- Πετρέλαιο: Οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται – Πέφτουν τα χρηματιστήρια
- Ιράν: Κονδύλι 200 δισ. δολαρίων ζητά το υπουργείο Πολέμου στις ΗΠΑ για να χρηματοδοτηθεί ο πόλεμος
- Ιράν: Ενας άντρας σκοτώθηκε στο Ισραήλ και 4 γυναίκες στη Δυτική Οχθη σε ιρανική πυραυλική επίθεση
- Σουδάν: Επίθεση με drone σκοτώνει τουλάχιστον 15 άτομα στο γειτονικό Τσαντ