Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν οι σεισμολόγοι σχετικά με τον σεισμό που ταρακούνησε τα ξημερώματα μεγάλο μέρος της νότιας Ελλάδας με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λακωνίας και Μήλου.

Μιλώντας στο Mega ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε ότι το μέγεθος του σεισμού είναι σύνηθες για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, εξήγησε ότι ο σεισμός ήταν ενδιάμεσου βάθους, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι μετασεισμοί δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ισχυροί, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε υποθαλάσσιο περιβάλλον.
{{{ map }}}
Για το ίδιο θέμα, η διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου συμπλήρωσε σημείωσε ότι αντίθετα με τους επιφανειακούς, οι σεισμοί ενδιάμεσου βάθους δεν δίνουν μετασεισμούς ή και όταν δίνουν αυτοί δεν είναι ισχυροί.

Ο χώρος, όπου σημειώθηκε ο σεισμός, επισημαίνει η κ. Σαχπάζη, εντοπίζεται στο κοίλο μέρος του ελληνικού τόξου, σε ενδιάμεσο βάθος, μία περιοχή που μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει σημαντικούς σεισμούς.

Η ίδια εκτιμά, με βάση την εξέλιξη του φαινομένου, πως ο σεισμός των 5,7 Ρίχτερ ήταν ο κύριος και δεν θα υπάρξουν άλλοι μεγαλύτεροι.

«Ωστόσο, είμαστε πάντα επιφυλακτικοί γιατί τα τελευταία χρόνια έχουμε έξαρση των επιφανειακών και των ενδιάμεσων σεισμών» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ