Στην επανέκδοση 3ετών και 5ετών ομολόγων θα προχωρήσει ο ΟΔΔΗΧ
Στην επανέκδοση των 3ετών και 5ετών ομολόγων που εκδόθηκαν το τελευταίο 5μηνο θα προχωρήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), ώστε να επιτρέψει στους κατόχους εντόκων γραμματίων του Δημοσίου να τα ανταλλάξουν με πιο μακροπρόθεσμους τίτλους.
Στην επανέκδοση των 3ετών και 5ετών ομολόγων που εκδόθηκαν το τελευταίο 5μηνο θα προχωρήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), ώστε να επιτρέψει στους κατόχους εντόκων γραμματίων του Δημοσίου να τα ανταλλάξουν με πιο μακροπρόθεσμους τίτλους.
Η κυβέρνηση επιθυμεί να αυξήσει την ρευστότητα των εκδόσεων των 5ετών ομολόγων του περασμένου Απριλίου και του 3ετούς ομολόγου του Ιουλίου «ανοίγοντάς» τις εκ νέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ομόλογα που θα εκδοθούν προς αντικατάσταση των εντόκων γραμματίων θα ανέρχονται έως και σε 1 δισ. ευρώ.
Η κίνηση αυτή γίνεται αφενός για να ενισχυθεί η εμπορευσιμότητα των εν λόγων τίτλων στην δευτερογενή αγορά ομολόγων, αφετέρου για να γίνει πιο έντονη η παρουσία των ελληνικών τραπεζών στην «ρηχή» ελληνική αγορά ομολόγων, αποθαρρύνοντας κερδοσκοπικές συμπεριφορές ξένων επενδυτών (ειδικά σε περιόδους αναταραχής).
Η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα Δευτέρα στο 4,209%. Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ανέρχεται στο 5,84% και η διαφορά απόδοσης σε σχέση με το 10ετές γερμανικό ομόλογο αναφοράς (spread) διαμορφώνεται στις 486 μονάδες βάσης.
Θ.Κ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σέρρες: Πέμπτη ημέρα αγωνίας – Στο μικροσκόπιο βίντεο με αυτοκίνητο ίδιο με του εξαφανισμένου διοικητή
- Μπριζίτ Μπαρντό: Οι 48 ταινίες, η απομάκρυνση από τις τέχνες και η αφοσίωση στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων
- Παναθηναϊκός: Παίρνει τον Κοντούρη του Παναιτωλικού
- Ελληνικός τουρισμός: Σε τροχιά αλλεπάλληλων ρεκόρ – Πάνω από 37 εκατομμύρια οι αφίξεις το 2025
- Νέος τραυματισμός για τον Ίσκο, χάνει το ματς με τον ΠΑΟΚ
- Νέα Υόρκη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της χιονοθύελλας – Χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί


