Το Καμερούν κλείνει τα σύνορα με τη Νιγηρία, εξαιτίας του Έμπολα
Το Καμερούν έκλεισε τα σύνορα με τη Νιγηρία, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του ιού Έμπολα. Πρόκειται για μία ακόμα χώρα που σφραγίζει τα σύνορά της σε μια προσπάθεια να προστατευθεί από τον ιό.
Το Καμερούν έκλεισε τα σύνορα με τη Νιγηρία, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του ιού Έμπολα.
Ο ιός έχει σκοτώσει περισσότερους από 1.200 ανθρώπους σε τέσσερις αφρικανικές χώρες.
«Η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να προστατεύσει τον πληθυσμό της, γιατί είναι καλύτερο να προλαμβάνει κανείς, παρά να θεραπεύει τον ιό του Έμπολα» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ίσα Τσιρόμα Μπακάρι.
Τη Δευτέρα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Λιβερίας «έλαβαν διαταγή να πυροβολούν αμέσως» οποιονδήποτε αποπειράται να περάσει παράνομα τα σύνορα από τη γειτονική Σιέρα Λεόνε, τα οποία έχουν σφραγιστεί, ενώ πριν από μερικές ημέρες η Κένυα έκλεισε τα σύνορά της σε ταξιδιώτες από χώρες με Έμπολα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μακρόν: Γιατί φορούσε γυαλιά ηλίου στο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός
- Δασμοί Τραμπ: Το «μεγάλο μπαζούκα» της ΕΕ και ο κίνδυνος της αμοιβαίας εμπορικής καταστροφής
- Μισείς την δουλειά σου; Γιατί μία παρορμητική παραίτηση τον Ιανουάριο ίσως να μην είναι η καλύτερη ιδέα
- CEDEFOP: 3+1 σενάρια για το μέλλον της εργασίας – Το καλό, το κακό, το μέτριο και το «σκάσε και κολύμπα»
- Τσιτσιπάς: «Δύσκολος αντίπαλος ο Μάχατς – Οι Έλληνες της Αυστραλίας είναι οι αγαπημένοι μου φαν» (vid)
- Ανδρουλάκης: Δουλειά, όχι επικοινωνία, για να γίνουμε κυβέρνηση – Στις 27-29 Μαρτίου το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

