Με νέα αντίποινα προειδοποιεί η Μόσχα εάν της επιβληθούν κυρώσεις
Το Κρεμλίνο εγείρει την απειλή νέων μέτρων ως απάντηση σε χώρες της Δύσης εάν επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης, όπως ανέφερε η ρωσική ηγεσία. Μία ημέρα νωρίτερα, στον ρωσικό τύπο είχαν διαρρεύσει συζητήσεις για ενδεχόμενο απαγόρευσης εισαγωγής αυτοκινήτων από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.
Το Κρεμλίνο εγείρει την απειλή νέων μέτρων ως απάντηση σε χώρες της Δύσης εάν επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης, όπως ανέφερε η ρωσική ηγεσία. Μία ημέρα νωρίτερα, στον ρωσικό τύπο είχαν διαρρεύσει συζητήσεις για ενδεχόμενο απαγόρευσης εισαγωγής αυτοκινήτων από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.
«Διάφορες επιλογές εξετάζονται» ανέφερε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πέσκοφ, επαναλαμβάνοντας πως «η Ρωσία δεν είναι υπέρμαχος της ρητορικής των κυρώσεων και δεν την ξεκίνησε».
«Εάν όμως οι εταίροι μας συνεχίσουν τη μη παραγωγική, και ακόμη και καταστροφική, πρακτική, προετοιμάζονται επιπρόσθετα μέτρα» ανέφερε ο Πέσκοφ.
Την προηγούμενη ημέρα, διαρροές στην ρωσική εφημερίδα Vedomosti υποστηρίζαν ότι στον Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν υποβληθεί προτάσεις για «εμπάργκο» στην εισαγωγή οχημάτων από τη Δύση ως απάντηση σε ενδεχόμενες νέες κυρώσεις.
Μέχρ τώρα φέτος, είχαν εισαχθεί στη Ρωσία το 27% των ΙΧ, το 46% τν φορτηγών και το 13% των λεωφορείων που έχουν πουλήθεί στη ρωσική αγορά. Η εφημερίδα υποστήριζε πως εάν λαμβανόταν απόφαση για απαγόρευση εισαγωγών, από το μέτρο θα εξαιρούνταν όσα οχήματα παράγονται σε μονάδες ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών οι οποίες βρίσκονται στη Ρωσία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Μοντέρο βγήκε στην καλύτερη πεντάδα στο ισπανικό πρωτάθλημα
- Ρόμα: Η κρίσιμη μάχη με την UEFA και το στοίχημα των 60 εκατομμυρίων
- Ναταλία Δραγούμη – Αλέξης Γεωργούλης: Πώς είναι η συνεργασία τους στο θέατρο
- «Νέα εποχή» στην αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος – Πειραματικό χάπι διπλασιάζει την επιβίωση
- AI κάμερες στον ΗΣΑΠ για την εισιτηριοδιαφυγή – Στον Περισσό τοποθετήθηκε η πρώτη, ποιος ο σκοπός τους
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν με ξαναχτυπήσεις θα καλέσω την Αστυνομία» – Οι φωνές της 39χρονης που καλούσε σε βοήθεια


