Νέο μοντέλο χρηματοδότησης των νοσοκομείων επεξεργάζεται η κυβέρνηση
Γερμανικό μοντέλο για την χρηματοδότηση και την αξιολόγηση των νοσοκομείων προωθεί το υπουργείο Υγείας. Οι εμπνευστές του σχεδίου, αντλώντας την αισιοδοξία τους από την αποτελεσματικότητα του γερμανικού συστήματος, φιλοδοξούν ότι τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας μας θα γίνουν με τον τρόπο αυτό οικονομικά ανεξάρτητα.
Γερμανικό μοντέλο για την χρηματοδότηση και την αξιολόγηση των νοσοκομείων προωθεί το υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με Τα Νέα, ήδη έχει κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο που προβλέπει την σύσταση εταιρείας με μετόχους τα δημόσια νοσοκομεία, τις ιδιωτικές κλινικές και τον ΕΟΠΥΥ, με σκοπό να συμφωνήσουν τον τιμοκατάλογο των επεμβάσεων και των ιατρικών πράξεων.
Οι εμπνευστές του σχεδίου, αντλώντας την αισιοδοξία τους από την αποτελεσματικότητα του γερμανικού συστήματος, φιλοδοξούν ότι τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας μας θα γίνουν με τον τρόπο αυτό οικονομικά ανεξάρτητα.
Και αυτό διότι το τιμολόγιο θα επικεντρώνεται στην ασθένεια -θα είναι δηλαδή προσαρμοσμένο στο κόστος που προκύπτει για την αντιμετώπισή της- και όχι στον ασθενή.
Έτσι, ο νεος τιμοκατάλογος έχει στόχο να μην μπαίνουν μέσα ούτε τα ασφαλιστικά Ταμεία, ούτε τα νοσηλευτικά ιδρύματα. Στελέχη του υπουργείου Υγείας σημειώνουν ότι το όφελος θα είναι διπλό, καθώς παράλληλα θα ισχύσει ένα αυστηρό σύστημα αξιολόγησης σε σχέση με την παρεχόμενη ποιότητα και ποσότητα των υπηρεσιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φωτιά σε θάλαμο ανηλίκων στις φυλακές Κασσαβέτειας – Έρευνες για κρούσματα φυματίωσης
- Καραχάλιος: Η Καρυστιανού ετοιμάζει ένα υπερδεξιό μόρφωμα
- Η Μύκονος αποχαιρετά τον Βαλεντίνο – «Ένας άνθρωπος που αγάπησε το νησί»
- «Ο ΑΠΟΕΛ θέλει να κάνει δικό του τον Μαντσίνι από τον Παναθηναϊκό»
- Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι και τραυματίστηκε σοβαρά
- Με συνελεύσεις στα μπλόκα οι αγρότες αποφασίζουν τα επόμενα βήματα – «Απογοητευτική» η συνάντηση με Μητσοτάκη

