Για χειραγώγηση τιμών στην παροχή υπηρεσιών κατηγορεί τη Daimler η Κίνα
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler AG κατηγορείται από τις κινεζικές αρχές για χειραγώγηση τιμών στην παροχή υπηρεσιών που προσφέρει μετά την πώληση των οχημάτων της. Σύμφωνα με το Reuters, κινεζικά ΜΜΕ μετέδωσαν δηλώσεις του επικεφαλής της έρευνας ο οποίος δήλωσε πως πρόκειται για μια τυπική περίπτωση κάθετου μονοπωλίου στο οποίο η αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιεί την ηγετική της θέση στην αγορά για να ελέγχει τις τιμές των ανταλλακτικών, αλλά και των υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler AG κατηγορείται από τις κινεζικές αρχές για χειραγώγηση τιμών στην παροχή υπηρεσιών που προσφέρει μετά την πώληση των οχημάτων της.
Σύμφωνα με το Reuters, κινεζικά ΜΜΕ μετέδωσαν δηλώσεις του επικεφαλής της έρευνας ο οποίος δήλωσε πως πρόκειται για μια τυπική περίπτωση κάθετου μονοπωλίου στο οποίο η αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιεί την ηγετική της θέση στην αγορά για να ελέγχει τις τιμές των ανταλλακτικών, αλλά και των υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης.
Στις 5 Αυγούστου η Mercedes-Benz είχε ανακοινώσει ότι είχε βοηθήσει τις κινεζικές αρχές στην έρευνά τους.
Αν και οι αναφορές των κινεζικών ΜΜΕ δεν κάνουν λόγο για κυρώσεις προς την Daimler AG, ωστόσο η κινεζική νομοθεσία επιτρέπει στην Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC) της Κίνας, την αρμόδια για τον έλεγχο του ανταγωνισμού, να επιβάλει πρόστιμα ύψους έως και 10% των εσόδων που είχε η εταιρεία – παραβάτης στην κινεζική αγορά κατά το προηγούμενο έτος.
Στις αρχές Αυγούστου η NDRC είχε ανακοινώσει πως θα επέβαλε ποινές στις αυτοκινητοβιομηχανίες Audi και Fiat Chrysler για μονοπωλιακές πρακτικές. Κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιβληθεί στην Audi πρόστιμο περίπου 250 εκατομμύρια γουάν (40.7 εκατ. δολαρίων).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Τζέσικα Μαν κατέθεσε για 3η φορά κατά του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν
- ΒΗΜΑ: Έρχεται την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές
- Καλαμάτα: Αυτοκτονία πίσω από τον θάνατο 44χρονου σε στάβλο – Έξι συλλήψεις για σκηνοθετημένη δολοφονία
- Μουρίνιο και Κλοπ οι δύο κορυφαίες επιλογές της Ρεάλ Μαδρίτης για την τεχνική ηγεσία
- Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς στις Αχαρνές – Βρέθηκε οπλοστάσιο σε οικία – Πέντε συλλήψεις
- Κ. Αρβανίτης: Η Δημοκρατία νίκησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια η έκθεση για το Κράτος Δικαίου