Ασθενείς β’ κατηγορίας οι κάτοικοι στα νησιά του Αιγαίου
Τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές και τεχνολογικό εξοπλισμό διαπιστώνονται στα νησιά του Αιγαίου, γεγονός που υποβαθμίζει κατοίκους και τουρίστες σε ασθενείς β' κατηγορίας. Ενδεικτικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι για όλα τα νησιά των Κυκλάδων υπάρχει μόνο μία παιδίατρος -στη Νάξο- που είναι συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με την έρευνα των Νέων, ενδεικτικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι για όλα τα νησιά των Κυκλάδων υπάρχει μόνο μία παιδίατρος -στη Νάξο- που είναι συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ. Έτσι, οι ιδιώτες γιατροί κάνουν χρυσές δουλειές.
Αντίστοιχα, είδος προς εξαφάνιση αποτελούν και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γυναικολόγοι, ουρολόγοι και καρδιολόγοι σε Ίο, Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη και Σύρο, ενώ στη Τήνο στη λίστα των γιατρών που δεν συνεργάζονται με τον Οργανισμό προστίθενται και οι παθολόγοι.
Η ηγεσία του υπουργείου διευκρινίζει ότι η εργασία τους θα είναι εθελοντική και θα περιορίζεται στην ιατρική εξέταση και στη συνταγογράφηση, δίνοντας έτσι ιατροφαρμακευτική ανάσα σε κατοίκους των οποίων η πρόσβαση σε υγειονομικές μονάδες γίνεται μετ’ εμποδίων.
Παράλληλα, για να δοθεί λύση στα προβλήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος των νησιών, σχεδιάζεται η δημιουργία «ομάδας κρούσης», η οποία θα αποτελείται από γιατρούς, διασώστες, νοσηλευτές, ψυχολόγους, μαίες και κοινωνικούς λειτουργούς και θα παρεμβαίνει επικουρικά στο Αιγαίο για την επίλυση σχετικών προβλημάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε «προληπτική» επίθεση
- Οι φόβοι που «σαμποτάρουν» τη ζωή μας
- Ρέτσος: «Αντιμετωπίσαμε μεγάλες προκλήσεις – Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν δίπλα μας» (pic)
- Συνταγή: Σουπιές με ρεβύθια
- Λιγότερο από το 5% των σπανίων παθήσεων έχει θεραπεία
- Σκότωσαν τους κακοποιητές τους μετά από χρόνια βίας – Πώς ένας νέος νόμος στην Οκλαχόμα τις δικαιώνει


