Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 14 Αυγούστου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 14 Αυγούστου

Τέσσερις ταινίες βγαίνουν την Πέμπτη στις κινηματογραφικές αίθουσες, ως αντίδοτο στη ζέστη του Δεκαπενταύγουστου, προσφέροντας μία κωμική νότα στις νύχτες μας. Ξεχωρίζει το Θεϊκό Κόλπο, μια σάτιρα από την Κροατία.

Τέσσερις ταινίες βγαίνουν την Πέμπτη στις κινηματογραφικές αίθουσες, ως αντίδοτο στη ζέστη του Δεκαπενταύγουστου, προσφέροντας μία κωμική νότα στις νύχτες μας. Ξεχωρίζει το Θεϊκό Κόλπο, μια σάτιρα από την Κροατία.

Θεϊκό Κόλπο

Ένας ιερέας πηγαίνει σε ένα νησάκι των Δαλματικών Ακτών, όπου διαπιστώνει ότι οι κηδείες είναι πολύ περισσότερες από τις βαπτίσεις. Με τη βοήθεια ενός ενοχικού περιπτερά αποφασίζει να βοηθήσει να αντιστραφεί αυτή η πορεία: οι δυο τους αρχίζουν να τρυπάνε τα προφυλακτικά που πωλεί ο περιπτεράς. Τα αποτελέσματα είναι και σπαρταριστά, αλλά και δραματικά, ενώ ο σκηνοθέτης πραγματοποιεί μιας πρώτης τάξεως σάτιρα στην Καθολική Εκκλησία και τις πρακτικές της, αποδεικνύοντας ότι μερικές φορές ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.

Σκηνοθεσία: Βίνκο Μπρεσάν
Πρωταγωνιστούν: Κρεσιμίρ Μίκιτς, Νίσκα Μπουτίζερ, Μαρίζα Σκαρίτσιτς, Ντράζεν Κιν

Κουβανέζικος Έρωτας

Ο Νικ Φροστ, γνωστός από βρετανικές κωμωδίες όπως το Shaun of the Dead, πρωταγωνιστεί σε μία χωορευτική κωμωδία. Ο Μπρους Γκάρετ έχει χάσει τη θέληση για ζωή, μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει την αμερικανίδα Τζούλια. Ωστόσο, τη Τζούλια διεκδικεί και ο συνάδελφός του, Ντριου. Ο Μπρους θα κληθεί να χορέψει σάλσα και να διεκδικήσει την καρδιά της Τζούλια.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γκρίφιθς
Πρωταγωνιστούν: Νικ Φροστ, Ρασίντα Τζόουνς, Κρις ο’Ντάουντ

Λόγια και εικόνες

Ένας καθηγητής φιλολογίας και μια καθηγήτρια καλών τεχνών συγκρούονται κατά την διάρκεια των μαθημάτων τους σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο. Το φλερτ που αρχίζει ανάμεσά τους θα προκαλέσει έντονο ανταγωνισμό τόσο ανάμεσα στους ίδιους όσο και στους μαθητές των τάξεών τους, καθώς όλοι προσπαθούν να ανακαλύψουν τι είναι πιο ισχυρό… Η δύναμη των εικόνων ή των λέξεων.

Σκηνοθεσία: Φρεντ Σεπισί
Πρωταγωνιστούν: Κλάιβ Όουεν, Ζιλιέτ Μπινός

Δείπνο Ηλιθίων

Η ταινία του 1998 θεωρείται πλέον κλασική και έχει προκαλέσει πλήθος απομιμήσεων. Κυκλοφορεί σε επανέκδοση. Η υπόθεση έχει ως εξής: Κάθε Τετάρτη, ο Πιερ και οι κυνικοί, πλούσιοι, φίλοι του διοργανώνουν μια εκκεντρική συνάντηση την οποία αποκαλούν «Δείπνο Ηλιθίων». Ο καθένας τους προσκαλεί σε κοινό δείπνο τον πιο «ιδιαίτερο» άνθρωπο που έχει συναντήσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, παροτρύνοντας τον να μοιραστεί τις ιδέες του με τους υπόλοιπους συνδαιτυμόνες. Σκοπός του δείπνου είναι φυσικά να ακουστούν οι πιο θεότρελες ιδέες, προκειμένου να καταφέρουν οι σνομπ φίλοι του Πιερ να διασκεδάσουν, γελώντας εις βάρος των «ηλιθίων». Κάθε φορά, εκείνος που έχει φέρει μαζί του τον πιο χαζό προσκεκλημένο ανακηρύσσεται νικητής της εβδομάδας. Όλα όμως αναμένεται να αλλάξουν ξαφνικά στη ζωή του Πιέρ, όταν θα προσκαλέσει στο περίφημο δείπνο τον αγαθό και καλόκαρδο, φουκαρά, Φρανσουά – έναν ανυποψίαστο υπάλληλο του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών.

Σκηνοθεσία: Φρανσίς Βεμπέρ
Πρωταγωνιστούν: Ζακ Βιλερέ, Τιερί Λερμίτ, Φρανσίς Ουστέρ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024