Οικονομική βοήθεια σε χώρες της Αφρικής κατά της επιδημίας του ιού Έμπολα
Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε τη χορήγηση έκτακτης βοήθειας ύψους 200 εκατ. δολαρίων για να συμβάλει στις προσπάθειες των κυβερνήσεων της Λιβερίας, στη Σιέρα Λεόνε και της Γουινέας να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας του θανατηφόρου ιού Έμπολα.
Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε τη χορήγηση έκτακτης βοήθειας ύψους 200 εκατ. δολαρίων για να συμβάλει στις προσπάθειες των κυβερνήσεων της Λιβερίας, στη Σιέρα Λεόνε και της Γουινέας να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας του θανατηφόρου ιού Έμπολα.
Η χρηματοδότηση σκοπό έχει να βοηθήσει τις τρεις χώρες να βελτιώσουν τα εθνικά συστήματα υγείας τους και να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης αυτής, όπως ανέφερε ο διεθνής χρηματοπιστωτικός οργανισμός ο οποίος εδρεύει στην Ουάσινγκτον σε μια ανακοίνωση την οποία εξέδωσε.
Το χειρότερο ξέσπασμα επιδημίας του Έμπολα έχει θέσει υπό τεράστια πίεση τους οικονομικούς πόρους και τα συστήματα υγείας των κρατών της δυτικής Αφρικής.
Με βάση την αρχική εκτίμηση της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οικονομική ανάπτυξη της Γουινέας ενδέχεται να μειωθεί κατά μία εκατοστιαία μονάδα, στο 3,5%, εξαιτίας της επιδημίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Μηνύματα ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου – «Σημάδεψε μια γενιά»
- Γάζα: Η διεθνής δύναμη σταθεροποίησης πρέπει να αναπτυχθεί στην κίτρινη γραμμή, λέει η Αίγυπτος
- Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2025: Τα «Όσκαρ» της ελληνικής ναυτιλίας
- Παναθηναϊκός: Με Λαφόν η αποστολή κόντρα στην ΑΕΛ Novibet (pic)
- Η Shein αντεπιτίθεται – Κατηγορεί τη Γαλλία για «κυνήγι μαγισσών»
- Τυράκι… κατευνασμού στους αγρότες και καρφί σε Τσίπρα από τον Μητσοτάκη