Κικίλιας: Έρχονται νέες επιτυχίες της ΕΛΑΣ στον τομέα της τρομοκρατίας
«Με την τρομοκρατία ο αγώνας είναι διαρκής και επίπονος και επιβάλλει από όλες τις πλευρές σοβαρότητα και κυρίως επαγρύπνηση» τονίζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας και προαναγγέλλει νέες επιτυχίες της ΕΛΑΣ μετά την σύλληψη Μαζιώτη.
«Με την τρομοκρατία ο αγώνας είναι διαρκής και επίπονος και επιβάλλει από όλες τις πλευρές σοβαρότητα και κυρίως επαγρύπνηση» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.
Παράλληλα, προαναγγέλλει νέες επιτυχίες της αστυνομίας σε αυτόν τον τομέα, μετά τη σύλληψη του Ν. Μαζιώτη. «Το διακύβευμα είναι αυτή η ίδια η δημοκρατία μας. Πολύ σύντομα θα γράφετε για νέες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας» λέει.
Αναφέρει πως η προτεραιότητα του είναι η προστασία του πολίτη και πως γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο εκτιμά πως ο ρόλος της αστυνομίας είναι πρωτίστως προληπτικός. Για να συμβεί, ωστόσο, αυτό -όπως λέει- «η αστυνομία οφείλει να βγει από τα γραφεία και να έχει φυσική παρουσία στις γειτονιές και στην καθημερινότητα του πολίτη, επεμβαίνοντας μόνο όταν χρειάζεται να εφαρμόσει τον νόμο».
Βεβαιώνει πως η αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ θα προχωρήσει, όπως είχε σχεδιάσει ο προκάτοχός του υπουργός, ωστόσο, όπως τονίζει «αυτό δεν είναι αυτοσκοπός».
Σε ό,τι αφορά την πολιτική στάση που θα τηρήσει έναντι της Χρυσής Αυγής, ο κ. Κικίλιας σημειώνει πως «η συντεταγμένη πολιτεία διώκει παραβατικές και εγκληματικές συμπεριφορές και όχι ιδέες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Δήμος Δελφών δίνει κίνητρα για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Άμφισσας
- Καμπανάκι από Παγώνη για γρίπη: «Το στέλεχος Κ έχει τρελή μεταδοτικότητα»
- Made in France στη Ligue 1: Η Μπρεστ έγραψε ιστορία με γαλλική ενδεκάδα, αλλά πλήρωσε ακριβά το ρίσκο
- Συλλυπητήρια από το ΥΠΕΞ για το δυστύχημα στην Ισπανία: «Οι σκέψεις μας είναι με όσους έχουν πληγεί»
- Οι Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ αποκάλυψαν τα κόλπα του Netflix στις ταινίες του για να κρατήσει «ζωντανό» το ενδιαφέρον των θεατών
- Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός να απολογηθεί στους κτηνοτρόφους – Οφείλει διαφάνεια, ενημέρωση και λογοδοσία

