Κικίλιας: Έρχονται νέες επιτυχίες της ΕΛΑΣ στον τομέα της τρομοκρατίας
«Με την τρομοκρατία ο αγώνας είναι διαρκής και επίπονος και επιβάλλει από όλες τις πλευρές σοβαρότητα και κυρίως επαγρύπνηση» τονίζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας και προαναγγέλλει νέες επιτυχίες της ΕΛΑΣ μετά την σύλληψη Μαζιώτη.
«Με την τρομοκρατία ο αγώνας είναι διαρκής και επίπονος και επιβάλλει από όλες τις πλευρές σοβαρότητα και κυρίως επαγρύπνηση» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.
Παράλληλα, προαναγγέλλει νέες επιτυχίες της αστυνομίας σε αυτόν τον τομέα, μετά τη σύλληψη του Ν. Μαζιώτη. «Το διακύβευμα είναι αυτή η ίδια η δημοκρατία μας. Πολύ σύντομα θα γράφετε για νέες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας» λέει.
Αναφέρει πως η προτεραιότητα του είναι η προστασία του πολίτη και πως γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο εκτιμά πως ο ρόλος της αστυνομίας είναι πρωτίστως προληπτικός. Για να συμβεί, ωστόσο, αυτό -όπως λέει- «η αστυνομία οφείλει να βγει από τα γραφεία και να έχει φυσική παρουσία στις γειτονιές και στην καθημερινότητα του πολίτη, επεμβαίνοντας μόνο όταν χρειάζεται να εφαρμόσει τον νόμο».
Βεβαιώνει πως η αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ θα προχωρήσει, όπως είχε σχεδιάσει ο προκάτοχός του υπουργός, ωστόσο, όπως τονίζει «αυτό δεν είναι αυτοσκοπός».
Σε ό,τι αφορά την πολιτική στάση που θα τηρήσει έναντι της Χρυσής Αυγής, ο κ. Κικίλιας σημειώνει πως «η συντεταγμένη πολιτεία διώκει παραβατικές και εγκληματικές συμπεριφορές και όχι ιδέες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μαρούσι – Μύκονος Betsson 94-103: Νίκη παραμονής με… κατοστάρα οι Μυκονιάτες
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς ο Βάρρας δείχνει Βορίδη και Neuropublic ως υπεύθυνους για την καρατόμησή του από τον Οργανισμό
- Θεσσαλονίκη: Αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική παρέμβαση της Νέας Αριστεράς στο Αμερικανικό προξενείο
- Τα εργασιακά βάσανα της νέας γενιάς – Οι υπηρέτες πολλών αφεντάδων του 21ου αιώνα
- Ρόμπερτ Μιούλερ: Πέθανε ο πρώην διευθυντής του FBI που ερεύνησε τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016
- Γιατί όλοι στο Χόλιγουντ έχουν «κουρασμένα μάτια»; Ειδικοί στην αισθητική αποκαλύπτουν

