Συνάντηση με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που μελετά να αναλάβει η κυβέρνηση σχετικά με το θέμα των κόκκινων δανείων είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας το μεσημέρι της Παρασκευής. Η ρύθμιση αναμένεται στα μέσα του μήνα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης δεν ελήφθησαν αποφάσεις, ωστόσο το σχέδιο βρίσκεται στη φάση της οριστικοποίησης, καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί στα μέσα του μήνα.

Στη συνάντηση μετείχε επίσης ο συντονιστής της ομάδας που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος Σπ. Πλασκοβίτης.

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο διοικητής της ΤτΕ στη Βουλή τα «κόκκινα» δάνεια φθάνουν πλέον τα 77 δισ. ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, αν στα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται προστεθούν και αυτά τα οποία έχουν ήδη ρυθμιστεί και οδεύουν προς καθυστέρηση, το ποσοστό τους αγγίζει το 40%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ