Εν πλω διαμαρτυρία για την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο
Σε εξέλιξη βρίσκεται η εν πλω αποστολή στο θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου όπου πραγματοποιείται η υδρόλυση των χημικών της Συρίας πάνω στο πλοίο «Cape Ray». Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, που δόθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι, τα σκάφη βρίσκονται 127 ναυτικά μίλια δυτικά της Κρήτης αναζητώντας το «Cape Ray».
Σε εξέλιξη βρίσκεται η εν πλω αποστολή στο θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου όπου πραγματοποιείται η υδρόλυση των χημικών της Συρίας πάνω στο πλοίο «Cape Ray».
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, που δόθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι, τα σκάφη βρίσκονται 127 ναυτικά μίλια δυτικά της Κρήτης αναζητώντας το «Cape Ray».
Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές και οι επιβαίνοντες στα σκάφη πρόκειται να αφήσουν πάνω σε σημαδούρες στη θάλασσα πανό με τα οποία θα στέλνουν μήνυμα διαμαρτυρίας για την υδρόλυση και θα ζητούν η Μεσόγειος να μείνει καθαρή και ελεύθερη από χημικά.
Αργά το βράδυ οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες οι οποίες επικρατούν στη νότια Κρήτη δεν επέτρεψαν την συνέχιση του ταξιδιού του σκάφους «Άγιος Νικόλαος» το οποίο επέστρεψε στην Παλαιόχωρα για λόγους ασφάλειας.
Συνολικά στα δύο πλοία που συμμετέχουν σήμερα στην εν πλω διαμαρτυρία επιβαίνουν 22 άτομα. Πρόκειται για 2 ιστιοφόρα ανοικτής θάλασσας που είχαν αποπλεύσει από το παλιό λιμάνι των Χανίων στις 14:45 της Παρασκευής.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σχολεία: Οι ημερομηνίες εξετάσεων και κλήρωσης στα Πειραματικά, Πρότυπα και Ωνάσεια
- Ρόντο για Αντετοκούνμπο: «Γι’ αυτό είναι εκνευρισμένος…»
- Τσουκαλάς για ανάρτηση Μητσοτάκη: Η αλαζονεία έχει χτυπήσει κόκκινο
- Ε.Ε: Επείγουσα συνεδρίαση μετά τις απειλές Τραμπ για δασμούς σε συμμάχους και φόβοι για διάσπαση του ΝΑΤΟ
- Το Avengers: Doomsday παίζει με λευκή επιταγή – Η Marvel σπάει κάθε ρεκόρ για το πιο «επικίνδυνο» κινηματογραφικό στοίχημα
- Με στόχο την επιστροφή στις νίκες κόντρα στον Μίλωνα ο Ολυμπιακός

