ΠΑΣΟΚ: Να μη μας κουνάει το δάχτυλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Σφοδρή επίθεση εναντίον του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι προσπάθησε να υποστηρίξει «πεισματικά» το «παράλογο μέτρο της αρνητικής αξιολόγησης με προκαθορισμένη ποσόστωση 15%, αλλά και την εμμονή του στις απολύσεις». Η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει «όψιμο διαπραγματευτή» τον κ. Μητσοτάκη, από τον οποίο ζήτησε «να μην κουνάει το δάχτυλο στο ΠΑΣΟΚ»
Σφοδρή επίθεση εναντίον του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι προσπάθησε να υποστηρίξει «πεισματικά» το «παράλογο μέτρο της αρνητικής αξιολόγησης με προκαθορισμένη ποσόστωση 15%, αλλά και την εμμονή του στις απολύσεις».
Ο κ. Μητσοτάκης στη δήλωσή του επέκρινε, έμμεσα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς του κατά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα το καλοκαίρι του 2011, όταν ο κ. Βενιζέλος ήταν υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Μητσοτάκης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «πήραμε δώρο το ΕΕΤΗΔΕ όταν επιχειρήσαμε στο παρελθόν να ανατρέψουμε δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει».
Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ επέκρινε και ορισμένους χειρισμούς του κ. Σαμαρά.
Σε ενημερωτικό δελτίο που κυκλοφόρησε αργά το βράδυ, η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει «όψιμο διαπραγματευτή» τον κ. Μητσοτάκη, από τον οποίο ζήτησε «να μην κουνάει το δάχτυλο στο ΠΑΣΟΚ», και του ζητεί, εμμέσως, να αναθεωρήσει τις απόψεις του για τον τρόπο που επιχειρεί την αξιολόγηση.
Του επισημαίνει ότι «ο καλός πολιτικός δεν είναι ο πολιτικός που οδηγεί με τις επιλογές του σε αδιέξοδα και υπονομεύει το αναγκαίο μέτρο της αξιολόγησης, αλλά αυτός που αναγνωρίζει τα λάθη του και τα αναθεωρεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος».
Επίσης, καλεί τον κ. Μητσοτάκη να ρωτήσει και να μάθει ότι η τρόικα, το 2011, είχε ζητήσει πρόσθετα μέτρα και ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε να μπει σε μια τέτοια λογική, χωρίς νέο συνολικό πρόγραμμα, το οποίο επιτεύχθηκε με τη νέα δανειακή σύμβαση, που περιελάμβανε και το PSI.
Επιτίθεται, επίσης, στη ΝΔ, αναφέροντας ότι η τότε αξιωματική αντιπολίτευση «πέρναγε την αντιμνημονιακή φάση της τζάμπα μαγκιάς και σχεδίαζε Ζάππεια με ανύπαρκτα ισοδύναμα».
Το ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει ότι το ΕΕΤΗΔΕ δεν το κατάργησε η υπό τον κ. Σαμαρά κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές του 2012 και, όπως σημειώνει, μάλιστα βουλευτές της ΝΔ, πρόσφατα, ζήτησαν την επαναφορά του, χαρακτηρίζοντάς τον «δίκαιο φόρο».
Επικρίνει, επίσης, και τον κ. Σαμαρά, αναφέροντας ότι το ΕΕΤΗΔΕ δεν ήταν τίποτα μπροστά στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά τον Νοέμβριο του 2012, όταν επιβεβαίωσε όσα συμφωνήθηκαν στις 27 Οκτωβρίου του 2011, αλλά αμφισβητήθηκαν λόγω της επιμονής της ΝΔ στις εκλογές νομίζοντας ότι θα πάρει αυτοδυναμία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χαμένη σελίδα από το Παλίμψηστο του Αρχιμήδη βρέθηκε ξανά μετά από 120 χρόνια
- ΗΠΑ: Άγριο έγκλημα – 74χρονος σκότωσε και διαμέλησε την 33χρονη σύζυγό του
- Ανδρουλάκης: Αποκαλύφθηκε ότι το Predator ήταν το όπλο του παρακράτους, που έστησε ο Πρωθυπουργός και το Μαξίμου – Ο Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει τώρα
- Το ρεκόρ που ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός με τη νίκη επί της Μπέτις
- Καρδίτσα: Διακόπηκαν τα σχολικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ λόγω συσσωρευμένων χρεών της Περιφέρειας
- Θεσσαλονίκη: Μήνυση για προσβολή μνήμης νεκρού από την οικογένεια της καθηγήτριας μετά την επιστολή γονέων
