Ο Κέρι στο Αφγανιστάν που ερίζουν οι «δύο πρόεδροι» μετά τις κάλπες
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έφτασε στο Αφγανιστάν το πρωί της Παρασκευής για συνομιλίες με τους δύο προεδρικούς υποψήφιους ώστε να επιλυθεί η κρίση με το αμφισβητούμενο εκλογικό αποτέλεσμα. Ο Κέρι θα συναντηθεί με τους Ασράφ Γκανί και Αμπντάλα Αμπντάλα, που δηλώνουν και οι δύο νικητές των προεδρικών εκλογών.
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έφτασε στο Αφγανιστάν το πρωί της Παρασκευής για συνομιλίες με τους δύο προεδρικούς υποψήφιους ώστε να επιλυθεί η κρίση με το αμφισβητούμενο εκλογικό αποτέλεσμα. Ο Κέρι θα συναντηθεί με τους Ασράφ Γκανί και Αμπντάλα Αμπντάλα, που δηλώνουν και οι δύο νικητές των προεδρικών εκλογών.
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεφ Ράτχκε, δήλωσε ότι ο ο Κέρι θα συναντηθεί με τους διεκδικητές της αφγανικής προεδρίας Αμπντάλα Αμπντάλα και Ασράφ Γκανί -που δηλώνουν και οι δύο νικητές- καθώς και με τον απερχόμενο πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι.
Η Ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή έχει ανακοινώσει ότι ο Γκανί κέρδισε το δεύτερο γύρο των εκλογών που διεξήχθη στις 14 Ιουνίου, με ποσοστό 56,44% των ψήφων, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα. Η αντιστοιχία αυτή όμως θα μπορούσε να αλλάξει όταν θα βγουν τα τελικά επίσημα αποτελέσματα στις 22 Ιουλίου.
Ο Αμπντάλα, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, απέρριψε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή ως ένα «πραξικόπημα» εναντίον του λαού.
Ο Τζον Κέρι έχει προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια για την επίλυση της εκλογικής διαφοράς με τη βία ή οποιαδήποτε «διαδικασία εκτός νόμου» θα μπορούσε να προκαλέσει την απόσυρση της βοήθειας που παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες προς το Αφγανιστάν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Δίκη για τις υποκλοπές: Ήταν κουμπάρες, υπηρετούσαν στην ΕΥΠ και… δεν μιλούσαν για το Predator – Η κατάθεση Ζάρα για τη Γεωργακοπούλου
- LIVE: Σαμσουνσπόρ – ΑΕΚ
- LIVE: Λουντογκόρετς – ΠΑΟΚ
- ΒΗΜΑGAZINO: Έρχεται αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Κλειστά τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Στήριξη στον αγώνα των αγροτών
- Χάνει την μπάλα η εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα αλλά χωρίς σύλληψη η κατάθεση «Φραπέ» – «Δεν έχουμε αρμοδιότητα», λέει η πλειοψηφία


