
Την Παρασκευή η δίκη των πέντε νεαρών που εισέβαλαν στην Καλών Τεχνών του ΑΠΘ
Αναβολή για να δικαστούν την Παρασκευή ζήτησαν και πήραν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο παραπέμφθηκαν, οι πέντε νεαροί -τρεις άνδρες και δύο γυναίκες- που συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για την χθεσινή εισβολή στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και την προσπάθεια κατάληψης του κτιρίου.
Αναβολή για να δικαστούν την Παρασκευή ζήτησαν και πήραν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο παραπέμφθηκαν, οι πέντε νεαροί -τρεις άνδρες και δύο γυναίκες- που συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για την χθεσινή εισβολή στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και την προσπάθεια κατάληψης του κτιρίου.
Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκοπική εξέταση, ενώ μετά τη χορήγηση της αναβολής το δικαστήριο τους άφησε ελεύθερους.
Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τρίτης, όταν ομάδα 20 ατόμων εισέβαλε στο κτίριο όπου στεγάζεται η συγκεκριμένη Σχολή, επί της Εγνατίας Οδού (εκτός Πανεπιστημιούπολης), επιχειρώντας να το καταλάβει συμβολικά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας.
Ακολούθησε επεισόδιο με τον φύλακα, κατά το οποίο ο τελευταίος φέρεται να χτυπήθηκε.
Τελικά λίγο πριν από την άφιξη των αστυνομικών που -στο μεταξύ- είχαν ειδοποιηθεί, οι εισβολείς αποχώρησαν και ακολούθησαν αναζητήσεις της Αστυνομίας στην γύρω περιοχή.
Οι έρευνες οδήγησαν στην προσαγωγή των πέντε παραπάνω ατόμων, ηλικίας 21 έως 27 ετών, και στην μετέπειτα σύλληψή τους. Για το περιστατικό κατατέθηκε μήνυση από τον φύλακα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπαρτζώκας: «Συνειδητοποιούμε την απήχηση που είχε η κατάκτηση της Euroleague τις επόμενες μέρες» (vid)
- Την Παρασκευή η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης – Ποιοι πάνε ταμείο, πόσα θα πάρουν
- Γερμανία: Οι καύσωνες απειλούν την οικονομία
- Μάκρη: Ιδιωτικό νησί στο Ιόνιο βγαίνει στο σφυρί με τιμή διαμερίσματος
- Βουλή: Απερρίφθη η ένσταση αντισυνταγματικότητας για τις μετατάξεις ΕΥΠ – «Δημιουργείτε πέμπτη φάλαγγα», φωνάζει η αντιπολίτευση
- Νέα εποχή (εκατομμυρίων) στο Λούβρο – Η Μόνα Λίζα μετακομίζει στο νέο της σπίτι


