Το «τέλειο Άριο μωρό» της ναζιστικής προπαγάνδας ήταν Εβραία
Ηλικιωμένη Αμερικανοεβραία δώρισε στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βάσεμ στην Ιερουσαλήμ το αντίτυπο ενός ναζιστικού περιοδικού, στο εξώφυλλο του οποίου εικονίζεται η ίδια ως το ομορφότερο... Άριο μωρό της Γερμανίας.
Ηλικιωμένη Αμερικανοεβραία δώρισε στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βάσεμ στην Ιερουσαλήμ το αντίτυπο ενός ναζιστικού περιοδικού, στο εξώφυλλο του οποίου εικονίζεται η ίδια ως το ομορφότερο… Άριο μωρό της Γερμανίας.
Η Χέσι Ταφτ γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1934 από Εβραίους γονείς.
Σε ηλικία έξι μηνών η μητέρα της την πήγε σε έναν επαγγελματία φωτογράφο. Επτά μήνες αργότερα οι γονείς της έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι η φωτογραφία της Χέσι φιγουράριζε στο περιοδικό Sonne ins Haus (Ο Ήλιος στο Σπίτι) που απευθυνόταν στις οικογένειες των Γερμανών.
Χωρίς να ενημερώσει τους γονείς, ο φωτογράφος είχε στείλει τη φωτογραφία σε έναν εθνικό διαγωνισμό που είχε οργανωθεί κατ’ εντολή του υπουργού Προπαγάνδας Γιόζεφ Γκέμπελς για να αναδειχθεί «το ομορφότερο μωρό της Άριας φυλής» στη Γερμανία.
Η οικογένεια εγκατέλειψε τη ναζιστική Γερμανία το 1938. Η Χέσι Ταφτ έφτασε και εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ το 1949 αφού προηγουμένως είχε περάσει για σύντομα χρονικά διαστήματα από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κούβα.
Η ηλικιωμένη δώρισε το περιοδικό στο μουσείο του Γιαντ Βάσεμ το οποίο προσπαθεί να ενθαρρύνει τις δωρεές κάθε είδους αντικειμένων -γράμματα, φωτογραφίες, έγγραφα, προσωπικά ημερολόγια- που σχετίζονται με την ιστορία του Ολοκαυτώματος.
Αφότου ξεκίνησε τη συγκεκριμένη εκστρατεία περισσότερα από 120.000 αντικείμενα έχουν δοθεί στο μουσείο για να αρχειοθετηθούν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Γάζα: Αλλους δύο Παλαιστίνιους σκότωσε το Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του
- Ιαπωνία: Προϋπολογισμό-ρεκόρ 665 δισ. ευρώ εγκρίνει η κυβέρνηση
- Μεξικό: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 32 τραυματίες από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα
- Νιγηρία: Ο Τραμπ προειδοποιεί και για άλλους βομβαρδισμούς αν δεν σταματήσει η «σφαγή χριστιανών»
- Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία ζητά από τους αυτονομιστές του ΣΜΝ να αποχωρήσουν από τα εδάφη που κατέλαβαν
- Ονδούρα: «Συγχαίρει» η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας τον εκλεκτό του Τραμπ