Με κέρδη 1,2% μπήκε ο Ιούλιος στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Ανοδικά και με ενίσχυση του τζίρου κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη συνεδρίαση του Ιουλίου. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.228,85 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 1,20%, με την Εθνική να υπεραποδίδει μετά την θετική έκθεση της Goldman Sachs.
Ανοδικά και με ενίσχυση του τζίρου κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη συνεδρίαση του Ιουλίου. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.228,85 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 1,20%, με την Εθνική να υπεραποδίδει μετά την θετική έκθεση της Goldman Sachs.
Η Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι ξεκινά την κάλυψη της Εθνικής με σύσταση «buy», καθώς αναμένει ότι ο όμιλος θα ωφεληθεί σημαντικά από την αναδιάρθρωση που υλοποιεί, αλλά και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
«Οι τράπεζες ενισχύθηκαν μετά τις θετικές εκθέσεις ξένων οίκων και τις πρόσφατες πιέσεις και αυτό συνέβαλε στην αύξηση του τζίρου», σχολίασε στο Reuters η Νατάσσα Ρουμάντζη, αναλυτής στην Πειραιώς Χρηματιστηριακή.
Αμετάβλητος παρέμεινε ο ΟΤΕ. Ο Οργανισμός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι υπέβαλε μη δεσμευτική προσφορά ύψους 250-300 εκατ. ευρώ στην Forthnet για την εξαγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης Nova. Αργότερα η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την επαναγορά ομολόγων συνολικής αξίας 1,7 δισ. ευρώ περίπου και την έκδοση νέου ομολόγου.
Ενδοσυνεδριακά ο Γενικός Δείκτης Τιμών κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.235,77 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 1,77%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 144,63 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,14%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,36%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Folli Follie (+5,67%), της Eurobank Properties (+4,05%), της Μυτιληναίος (+3,29%), της ΜΕΤΚΑ (+2,87%), της Εθνικής (+2,62%), της Τιτάν (+2,62%), των ΕΛΠΕ (+2,42%), της Motor Oil (+2,20%) και της Πειραιώς (+1,85%).
Αντιθέτως πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ (-2,57%), της ΕΧΑΕ (-1,81%), της Jumbo (-1,34%) και της Ιντραλότ (-0,50%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (+9,82%), του Εμπορίου (+5,64%), της Ακίνητης Περιουσίας (+4,32%) και των Πρώτων Υλών (+3,02%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-1,41%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,03%).
Ανοδικά κινήθηκαν 78 μετοχές, 42 πτωτικά και 29 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Βιοτέρ +20,00%, Altec +20,00%, Μοχλός +19,62%, Προοδευτική +18,75% και Forthnet +18,12%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Alpha Αστικά Ακίνητα -10,54%, Γενική Τράπεζα -10,00%, Ακρίτας -10,00%, CPI -9,77% και ΝΕΛ -8,89%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πέθανε ο Φρανκ Ο. Γκέρι – Ο αρχιτέκτονας που έκανε το μέταλλο να χορεύει, «ανέστησε» το Μπιλμπάο και έδωσε μορφή στο χάος της ζωής
- Ερυθρός Αστέρας – Μπαρτσελόνα 79-89: Με οδηγό τον Κλάιμπερν η νίκη των μπλαουγκράνα
- Πούτιν και Μόντι υπογράφουν συμφωνίες 100 δισ. [γράφημα]
- Παναθηναϊκός – Βαλένθια 79-89: Οι «νυχτερίδες» έβαλαν τέλος στο σερί του Τριφυλλιού
- Γαλατασαράι-Σάμσουνσπορ 3-2: Λύγισε στο φινάλε η αντίπαλος της ΑΕΚ
- Μείωση των παραδόσεων Airbus τον Νοέμβριο μετά από τεχνικό πρόβλημα

