Δολοφονία γνωστής Λίβυας ακτιβίστριας στη Βεγγάζη
Η Σάλβα Μπουγκουιγκούις, λίβυα δικηγόρος και ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δολοφονήθηκε από αγνώστους το βράδυ της Τετάρτης στο σπίτι της στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές.
Η Σάλβα Μπουγκουιγκούις, λίβυα δικηγόρος και ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δολοφονήθηκε από αγνώστους το βράδυ της Τετάρτης στο σπίτι της στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές.
«Μασκοφόροι άνδρες που φορούσαν στρατιωτικές στολές επιτέθηκαν στο σπίτι της κα Μπουγκουιγκούις και την πυροβόλησαν», δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.
«Η ακτιβίστρια έφτασε σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιατρικό Κέντρο της Βεγγάζης, όπου υπέκυψε στα τραύματά της λίγο αργότερα», δήλωσε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου.
Η Σάλβα Μπουγκουιγκούις, φιλελεύθερη φεμινίστρια, συμμετείχε ενεργά στην ανατροπή το 2011 του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι και ήταν πρώην μέλος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου του πολιτικού βραχίονα της εξέγερσης.
Την Τετάρτη συμμετείχε στις εκλογές στη Λιβύη και δημοσίευσε μάλιστα φωτογραφίες από την ψηφοφορία στη σελίδα της στο Facebook. Από την εξέγερση του 2011 η ανατολική περιοχή της Λιβύης, ιδιαίτερα η πόλη της Βεγγάζης, είναι θέατρο σειράς επιθέσεων και πολιτικών δολοφονιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Μπαρτσελόνα: Με ειδική φανέλα κόντρα στη Νιούκαστλ για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down
- Αυξήθηκαν τα ποσοστά χρήσης κοκαΐνης και κεταμίνης σύμφωνα με έρευνα στα λύματα της Ευρώπης
- Η Μικαέλα Κόελ αναλαμβάνει το ριμέικ της ταινίας «Bloodsport»
- Μπράγκα – Φερεντσβάρος 4-0: Ανατροπή πρόκρισης οι Πορτογάλοι, περιμένουν… Παναθηναϊκό
- Τουρκία: Η Άγκυρα προτείνει επέκταση αγωγού Ιράκ–Τουρκίας έως τη Βασόρα ως εναλλακτική στα Στενά του Ορμούζ
- LIVE: Μπαρτσελόνα – Νιουκάστλ

