Βομβιστικές επιθέσεις σε σταθμούς του μετρό στο Κάιρο, πέντε τραυματίες
Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν σε αριθμό σταθμών του μετρό στο Κάιρο, τραυματίζοντας σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές τουλάχιστον πέντε ανθρώπους. Πρόκειται για τις πρώτες βομβιστικές επιθέσεις στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Αμπντελφατάχ Σίσι.
Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν σε αριθμό σταθμών του μετρό στο Κάιρο την Τετάρτη, τραυματίζοντας σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές τουλάχιστον πέντε ανθρώπους.
Πρόκειται για τις πρώτες βομβιστικές επιθέσεις στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Αμπντελφατάχ Σίσι.
Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Οι υποψίες ωστόσο πέφτουν στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, στους οποίους οι αρχές είχαν επιρρίψει την ευθύνη σε προηγούμενες ανάλογες επιθέσεις.
Τέσσερις βόμβες μικρής ισχύος εξερράγησαν το πρωί σε τρεις σταθμούς του μετρό του Καΐρου σε σύντομα χρονικά διαστήματα ο ένας από τον άλλο την ώρα αιχμής.
Η μία έκρηξη σημειώθηκε σε σταθμό του κέντρου της πρωτεύουσας και λίγο αργότερα σημειώθηκαν οι δύο άλλες σε περιφεριακές συνοικίες, δήλωσαν προς το Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχοι της αστυνομίας.
Αργότερα, αξιωματούχος μίλησε στο Reuters για πέμπτη έκρηξη, στην οποία τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Τρελάθηκε» ο Γιόκιτς: Έκανε «ντου» στη μισή ομάδα των Θάντερ (vid)
- Στους δρόμους για το δυστύχημα στα Τέμπη τρία χρόνια μετά – Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
- «Θα εξαλείψουμε την υπαρξιακή απειλή του Ιράν» διαμηνύει ο Νετανιάχου και ευχαριστεί τον Τραμπ
- Ολοκληρώνεται η εξαγορά των ιστορικών φωτογραφιών των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή
- O Λιονέλ Μέσι και η Ίντερ Μαϊάμι θα επισκεφτούν τον Λευκό Οίκο και τον Ντόναλντ Τραμπ
- Έκτακτο ΚΥΣΕΑ μετά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή