Η Αλβανία πήρε καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ
Ένα βήμα στη μακρά πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση κάνουν τα Τίρανα: Η ΕΕ έδωσε στην Αλβανία καθεστώς χώρας υποψήφιας για ένταξη, όπως ανακοίνωσε ο επίτροπος Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε. Η απόφαση «αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειας για μεταρρυθμίσεις και ενθάρρυνση για συνέχισή τους» ανέφεραν οι Βρυξέλλες. «Είμαι υπερήφανος για ό,τι καταφέραμε όλοι μαζί» έγραψε ο αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, στο Twitter.
Ένα βήμα στη μακρά πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση κάνουν τα Τίρανα: Η ΕΕ έδωσε στην Αλβανία καθεστώς χώρας υποψήφιας για ένταξη, όπως ανακοίνωσε ο επίτροπος Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε.
«Συγχαρητήρια στην Αλβανία για την απόφαση του Συμβουλίου, αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών για μεταρρυθμίσεις και ενθάρρυνση για περισσότερες» ανέφερε ο Φούλε.
Ο αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, σε ανάρτησή του στο Twitter, γράφει: «Μόλις μίλησα με τον Στέφαν Φούλε και είμαι υπερήφανος για ό,τι καταφέραμε όλοι μαζί… Ευχαριστώ και την ευγνωμοσύνη μου σε όλους σας».
Από το 2009, η χώρα είχε αποτύχει τρεις φορές στο να πάρει καθεστώς υποψήφιας χώρας. Προ ημερών, η Κομισιόν είχε εισηγηθεί θετικά για την Αλβανία.
Η απόφαση είχε αναβληθεί τελευταία φορά τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς η ΕΕ έκρινε ότι χρειάζονταν περισσότερα βήματα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, του οργανωμένου εγκλήματος και του κράτους δικαίου.
Όπως αναφέρει το Associated Press, η πρόσφατη επιχείρηση της αλβανικής Δίωξης Ναρκωτικών στο χωριό Λαζαράτι -το «βασίλειο της κάνναβης»- ήταν μία από τις κινήσεις των Τιράνων για να δείξουν την αποφασιστικότητά τους. Μετά από επιχείρηση τεσσάρων ημερών, από την οποία δεν έλειψαν συμπλοκές με οπλισμένους κατοίκους, οι χασισοφυτείες τέθηκαν υπό τον έλεγχο των αρχών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι Μαϊάμι Χιτ στο «κόλπο» για τον Αντετοκούνμπο
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην έναρξη των εργασιών αποξήλωσης του δικτύου τρόλεϊ στον Πειραιά
- Μετά τις μπαταρίες λιθίου, το γραφένιο – Νέες λύσεις για αποθήκευση ενέργειας
- Νέες αιματηρές συγκρούσεις δοκιμάζουν την εύθραυστη εκεχειρία ανάμεσα σε Ταϊλάνδη και Καμπότζη
- «Μετά κλαίτε σε συνεντεύξεις Τύπου»: Τι αναφέρει ο διαιτητής του Ρεάλ – Θέλτα στο φύλλο αγώνα (pic)
- «Ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν δούλεψε» – Σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης κατά κυβέρνησης για το αγροτικό
