Τουλάχιστον 34 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην επαρχία Χάμα
Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στη δυτική επαρχία Χάμα της Συρίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 34 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 50, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στη δυτική επαρχία Χάμα της Συρίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 34 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 50, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Το πρακτορείο περιέγραψε την επίθεση ως τρομοκρατική βομβιστική ενέργεια, έκφραση που χρησιμοποιεί για να αναφερθεί στους αντάρτες που μάχονται κατά των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν στην έκρηξη που σημειώθηκε στο χωριό Χούρα.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Μέτωπο, ένας συνασπισμός ισλαμιστών ανταρτών, με μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter διευκρινίζοντας ότι τα εκρηκτικά πυροδοτήθηκαν εξ αποστάσεως και είχαν ως στόχο ομάδες πολιτοφυλακών του καθεστώτος Ασαντ.
Οι στρατιωτικές δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες μοιράζονται τον έλεγχο της επαρχίας Χάμα. Η ομώνυμη πόλη βρίσκεται στα χέρια των Σύρων στρατιωτών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Αργεντινή: Το Κογκρέσο ενέκρινε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Μιλέι
- Περού: Δολοφονία δημοσιογράφου, η τέταρτη από την αρχή του έτους – Είχε αποκαλύψει σκάνδαλο διαφθοράς
- Σομαλιλάνδη: Δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της, λέει ο Τραμπ
- Βόρεια Κορέα: Σφυρηλατήθηκαν «δεσμοί αίματος» με τη Ρωσία, λέει ο Κιμ σε ευχετήριο μήνυμά του στον Πούτιν
- Νιγηρία: Με πυραύλους από drones MQ-9 Reaper οι επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών
- Σομαλιλάνδη: «Επικίνδυνο προηγούμενο» η αναγνώρισή της από το Ισραήλ, προειδοποιεί η Αφρικανική Ενωση