ΥΠΕΞ: Θα δοθεί απάντηση από τη Γερμανία για τις παρακολουθήσεις
Τη βεβαιότητά του ότι το Βερολίνο θα δώσει άμεσα απάντηση στο δημοσίευμα των Νέων Σαββατοκύριακο περί παρακολούθησης της διαδικτυακής αλληλογραφίας από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας.
Τη βεβαιότητά του ότι το Βερολίνο θα δώσει άμεσα απάντηση στο δημοσίευμα των Νέων Σαββατοκύριακο περί παρακολούθησης της διαδικτυακής αλληλογραφίας από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας.
«Είμαστε βέβαιοι ότι θα δοθεί άμεση απάντηση στο δημοσίευμα από γερμανικής πλευράς. Μεταξύ φίλων, εταίρων και συμμάχων χωρών ισχύουν συγκεκριμένοι κανόνες συνεργασίας και δεοντολογίας, στις οποίες έχει, κατ´επανάληψη, αναφερθεί η Γερμανική κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενη, στο πρόσφατο παρελθόν, για παραβίαση των κανόνων αυτών» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικές με το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND), παρτακολουθούσε ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεπικοινωνίες μέσω Internet από την Ελλάδα και άλλες 195 χώρες και τοποθεσίες για λόγους «διεθνούς τρομοκρατίας». Ωστόσο δεν ξεκαθαρίζεται το μέγεθος και η έκταση των παρακολουθήσεων σε ξένους στόχους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα πλατφόρμα καριέρας από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Πουκαμισάς
- Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που έφυγε το αεροπλανοφόρο «USS Gerald R. Ford» από τη Σούδα
- Ρεκόρ με τη Ρίο Άβε ο Συλαϊδόπουλος και αποθέωση από τα πορτογαλικά ΜΜΕ
- Κατώτατος μισθός: Οι διευκρινίσεις Κεραμέως για την αύξηση
- Κύκλωμα απάτης στον ΕΦΚΑ: «Η Σούβλα του Άρχοντα» και οι 323 εργαζόμενοι στο ψητοπωλείο – φάντασμα
- Iνστιτούτο ΕΝΑ: Τα βασικά οικονομικά μεγέθη σε δύο κομβικές περιόδους – Κυβέρνηση Τσίπρα vs κυβέρνηση Μητσοτάκη


