Alpha Bank: Πάνω από 2 δισ. ευρώ οι προσφορές για το τριετές ομόλογο
Υπερβαίνουν τα 2 δισ. ευρώ οι προσφορές που κατατέθηκαν στο βιβλίο προσφορών της Alpha Bank για την έκδοση τριετούς ομολόγου (senior bond), μέσω του οποίου η τράπεζα σχεδιάζει να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ. To επιτόκιο της έκδοσης διαμορφώνεται στο 3,5%, ενώ η τελική τιμολόγηση αναμένεται να ολοκληρωθεί αργότερα σήμερα, Πέμπτη, ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές.
Υπερβαίνουν τα 2 δισ. ευρώ οι προσφορές που κατατέθηκαν στο βιβλίο προσφορών της Alpha Bank για την έκδοση τριετούς ομολόγου (senior bond), μέσω του οποίου η τράπεζα σχεδιάζει να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο ανάδοχο της έκδοσης.
Η Alpha είναι η τρίτη μεγάλη ελληνική τράπεζα που προχωράει στην έκδοση ομολόγου μετά την Πειραιώς και την Εθνική.
To επιτόκιο της έκδοσης διαμορφώνεται στο 3,5%, ενώ η τελική τιμολόγηση αναμένεται να ολοκληρωθεί αργότερα σήμερα, Πέμπτη, ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές.
Πρόκειται για ομόλογο κύριας εξασφάλισης «senior unsecured» το οποίο θα είναι διαπραγματεύσιμο στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου και θα διέπεται από το αγγλικό δίκαιο.
Την έκδοση ομολόγου «συνδιοργανώνουν» οι Citigroup, HSBC, JP Morgan και Mediobanca.
Εκτιμάται ότι το μεγαλύτερο μέρος της έκδοσης θα καλυφθεί από ξένους επενδυτές. Για τους Ελληνες επενδυτές το ελάχιστο ποσό συμμετοχής ορίστηκε στις 100 χιλ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Πολ Σρέιντερ είχε μια ΑΙ σύντροφο, αλλά «χώρισαν»
- Χανιά: Τραγικό φινάλε μετά από 6 μήνες – Στον 33χρονο γιατρό ανήκει η σορός που εντοπίστηκε στον Αποκόρωνα
- Παναιτωλικός-Αστέρας 1-2: Οι Αρκάδες πήραν τρίποντο με δέκα παίκτες και ανέβηκαν στην 11η θέση (vid)
- «Αν τον αψηφούσα, θα μου κόστιζε τη ζωή»: Σοκάρουν όσα κατέθεσε η πρώην βοηθός του Έπσταϊν
- «Καλώς ήρθατε στο Ισραήλ»: Παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο η ταπείνωση των ακτιβιστών του Global Sumud Flotilla;
- Επικό: Ο Μπαρτζώκας κάλεσε τον Γιασικεβίτσιους σε… αγώνα μποξ! (vid)



