Κομισιόν: Έτοιμη για ένταξη στην Ευρωζώνη και η Λιθουανία
Η Λιθουανία πληροί όλα τα κριτήρια για την ένταξή της στο ευρώ και θα γίνει η 19η χώρα που θα υιοθετήσει το ενιαίο νόμισμα στις αρχές του 2015, δήλωσε την Τετάρτη η Κομισιόν. Υπενθυμίζεται ότι για να ενταχθεί μια χώρα στο ευρώ θα πρέπει να έχει χρέος χαμηλότερο του 60% του ΑΕΠ, έλλειμμα χαμηλότερο του 3%, χαμηλό πληθωρισμό και σταθερή ισοτιμία έναντι του ενιαίου νομίσματος. Μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2015 η συζήτηση για ένταξη στο ευρώ, λέει η Πολωνία.
Η Λιθουανία πληροί όλα τα κριτήρια για την ένταξή της στο ευρώ και θα γίνει η 19η χώρα που θα υιοθετήσει το ενιαίο νόμισμα στις αρχές του 2015, είπε την Τετάρτη η Κομισιόν.
Υπενθυμίζεται ότι για να ενταχθεί μια χώρα στο ευρώ θα πρέπει να έχει χρέος χαμηλότερο του 60% του ΑΕΠ, δημοσιονομικό έλλειμμα χαμηλότερο του 3%, χαμηλό πληθωρισμό και σταθερή ισοτιμία έναντι του ενιαίου νομίσματος.
Με την είσοδο της Λιθουανίας (πληθυσμός 3,4 εκατομμύρια) η Ευρωζώνη θα έχει συνολικό πληθυσμό 336 εκατομμύρια και ΑΕΠ περίπου 9,5 τρισ. ευρώ.
Σε μία άλλη εξέλιξη, ο πρόεδρος της Πολωνίας δήλωσε ότι η συζήτηση σε σχέση με την υιοθέτηση του ευρώ θα πρέπει να ξεκινήσει μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2015.
Την άποψη αυτή στήριξε και ο υπουργός Οικονομίας της Πολωνίας, τονίζοντας ότι συμφωνεί πλήρως με τον πρόεδρο της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Σαδίστρια νυμφομανής» – Όταν η CIA φακέλωσε την Έρθα Κιτ ως «επικίνδυνη κομμουνίστρια, εχθρό του λαού»
- Super League: Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Πανσερραϊκού (pic)
- Νέα απεργία προγραμματίζουν οι οδηγοί ταξί – Οι ημερομηνίες
- Ολυμπιακός – Μαρούσι 104-89: Νέα «100άρα» και 14/14 για τους Πειραιώτες
- Αιματηρό επεισόδιο στην Κωνσταντινούπολη: Νεκρός 17χρονος μετά από μαχαίρωμα από 15χρονο
- Πανσερραϊκός – Κηφισιά 2-1: Νίκη μετά από 3.5 μήνες (vid)

