Σαμαράς: Ο ανασχηματισμός είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού
Με την τυπική φράση ότι «ο ανασχηματισμός είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού» απάντησε το βράδυ της Τρίτης ο Αντώνης Σαμαράς στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το πότε θα γίνουν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
Εν μέσω των πολλών σεναρίων για το χρόνο ανακοίνωσης του ανασχηματισμού, ο πρωθυπουργός, συνομιλώντας με τους πολιτικούς συντάκτες που κάλυπταν τησυνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, δεν θέλησε, όπως ήταν αναμενόμενο, να δώσει καμία πληροφορία για επόμενες κινήσεις του και ειδικά για το χρονικό σημείο που θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός.
Η χρονική στιγμή του ανασχηματισμού αποτελεί ερωτηματικό, καθώς δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι φήμες που ήθελαν να ανακοινώνεται αύριο, Τετάρτη. Πιθανότερο σενάριο είναι να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Το πρόσωπο-κλειδί του επικείμενου ανασχηματισμού είναι αυτό του υπουργού Οικονομικών με επικρατέστερη τη μετακίνηση του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Τα τελευταία 24ωρα έχει αποκλειστεί η μετακίνηση του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Στ.Παπασταύρου από το Μαξίμου προς την οδό Νίκης, ενώ διαψεύδεται η φημολογία να αναλάβει ο ίδιος ο Αντ.Σαμαράς το χαρτοφυλάκιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διχάζει τις προβλέψεις για τα επιτόκια της Fed
- Mondo Classic: Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Καραλής – Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ο Ντουπλάντις (vid)
- Συναγερμός μετά την επίθεση σε συναγωγή – Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στη Γερμανία
- Το 1-0 της ΑΕΚ επί της Τσέλιε με κεφαλιά του Βάργκα (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ έχουν εντάξει ενεργά τις κυβερνοεπιθέσεις στις πολεμικές τους επιχειρήσεις
- Η Νικόλ Κίντμαν αποκάλυψε το χειρότερο φιλί της στη μεγάλη οθόνη – Και δεν έχει καμία σχέση με τον Τομ Κρουζ

