Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι προβλέπεται στην περίπτωση που γίνει πράξη η απειλή των Αγγελόπουλων για την εθνική

Τι προβλέπεται στην περίπτωση που γίνει πράξη η απειλή των Αγγελόπουλων για την εθνική

Aν γίνει πράξη η δήλωση του μεγαλομέτοχου της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργου Αγγελόπουλου, ότι δεν θα επιτρέψει την συμμετοχή των διεθνών στις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας, οι συνέπειες θα είναι βεριές για τους συγκεκριμένους παίκτες. Σύμφωνα με το άρθρο 94 στο Πειθαρχικό Δίκαιο FIBA – EOK, όσα ματς χάσει ένας παίκτης με την Εθνική ομάδα, σε τόσα δεν θα μπορεί να παίξει στις εγχώριες διοργανώσεις (ελληνικό πρωτάθλημα και κύπελλο).

Aν γίνει πράξη η δήλωση του μεγαλομέτοχου της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργου Αγγελόπουλου, ότι δεν θα επιτρέψει την συμμετοχή των διεθνών στις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημας της Ισπανίας, οι συνέπειες θα είναι βεριές για τους συγκεκριμένους παίκτες. Σύμφωνα με το άρθρο 94 στο Πειθαρχικό Δίκαιο FIBA – EOK, όσα ματς χάσει ένας παίκτης με την Εθνική ομάδα, σε τόσα δεν θα μπορεί να παίξει στις εγχώριες διοργανώσεις (ελληνικό πρωτάθλημα και κύπελλο).

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η τιμωρία μπορεί να φτάσει και τις εννέα αγωνιστικές αποκλεισμός από το ελληνικό Κύπελλο, ή Πρωτάθλημα, αν η
Εθνική φτάσει μέχρι τον τελικό του Μουντομπάσκετ.

Τι αναφέρει το άρθρο 94, παράγραφος 2: «Σε καλαθοσφαιριστή που δεν συµµορφώνεται µε τα όσα ορίζονται στο προηγούµενο άρθρο, αρνείται αδικαιολόγητα την συµµετοχή του στην προετοιµασία και τις αγωνιστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Οµάδας στην οποία έχει προσκληθεί να συµµετάσχει και δεν έχει απαλλαγεί από την υποχρέωση συµµετοχής του στα εθνικά συγκροτήµατα, µε απόφαση του ∆.Σ. της Οµοσπονδίας, ή που αποκλεισθεί από αυτές λόγω της σκόπιµης πληµµελούς και της εν γένει αρνητικής συµπεριφοράς του επιβάλλεται αυτοδίκαια και αυτεπάγγελτα, η ποινή αποκλεισµού από τους αγώνες πρωταθλήµατος και Κυπέλλου της οµάδας του.

Ο αριθµός των αγώνων αποκλεισµού του είναι ίσος µε τους αγώνες που θα συµµετάσχει η Εθνική στα πλαίσια των διεθνών αγωνιστικών εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής και Παγκόσµιας Οµοσπονδίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024