
Μητσοτάκης: Πολιτική ανεντιμότητα η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών
Υπέρ της διατήρησης του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα τάχθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόσθεσε ότι θα εμφανιζόταν ως στοιχείο πολιτικής ανεντιμότητας, εάν η κυβέρνηση επιχειρούσε αλλαγή του εκλογικού νόμου, τη στιγμή που εμφανίζεται, με βάση τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, να προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Υπέρ της διατήρησης του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα τάχθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Mega, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η ενίσχυση του πρώτου κόμματος καθιστά ευκολότερο το σχηματισμό κυβέρνησης, συμβάλλοντας στην πολιτική σταθερότητα εν μέσω συνθηκών «πολιτικού κατακερματισμού».
Σημείωσε ότι η καλύτερη λύση στο ζήτημα του εκλογικού νόμου θα ήταν η μείωση του αριθμού των βουλευτών.
Προσέθεσε ότι θα εμφανιζόταν ως στοιχείο πολιτικής ανεντιμότητας, εάν η κυβέρνηση επιχειρούσε αλλαγή του εκλογικού νόμου, τη στιγμή που εμφανίζεται, με βάση τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, να προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ειρηνικός Ωκεανός: 2 νεκροί σε νέα δολοφονική επίθεση των ΗΠΑ κατά ταχύπλοου
- Ο Βανς υποδεικνύει στον πάπα Λέοντα να ασχολείται με πνευματικά και «ηθικά ζητήματα»
- Ουγγαρία: «Λυπάται» ο Βανς για την ήττα Ορμπαν – Θα «συνεργαστούν πολύ καλά» με τον Μαγιάρ
- Ιράν: Δεν πρέπει να ξαναρχίσουν οι εχθροπραξίες, τονίζει ο Λαβρόφ στον Αραγτσί
- Ρωσία: Πλήγμα drones της Ουκρανίας σε χημικό εργοστάσιο
- Σουδάν: Για μια «εγκαταλελειμμένη κρίση» κάνει λόγο ο ΟΗΕ – «Γιατί ο κόσμος δεν έχει εξεγερθεί;»