Ο στρατηγός Αλ-Σίσι τώρα στην προεδρία της Αιγύπτου
Ο πρώην αρχηγός των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, ενορχηστρωτής της πραξικοπηματικής ανατροπής του ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι, συγκεντρώνει ποσοστό 80% βάσει της αρχικής καταμέτρησης των ψήφων μετά την ολοκλήρωση τις τριήμερης ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου της χώρας.
Ο πρώην αρχηγός των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, ενορχηστρωτής της πραξικοπηματικής ανατροπής του ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι, συγκεντρώνει ποσοστό 80% βάσει της αρχικής καταμέτρησης των ψήφων, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.
Μέχρι στιγμής έχει καταμετρηθεί οι ψήφοι στο 25% των εκλογικών τμημάτων.
Ο μοναδικός αντίπαλός του Χαμντίν Σαμπαχί λαμβάνει ποσοστό 10% και τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια είναι άκυρα.
Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν 90 λεπτά με την ολοκλήρωση τις τριήμερης ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου της χώρας -ουσιαστικά την ανάδειξη του Αλ-Σίσι στην προεδρία.
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία έχει επικρατήσει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί μετά την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ, έχει ανακοινώσει ότι δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και έχει καλέσει σε μποϊκοτάζ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διατροφή: Μπορούμε να απολαύσουμε και πάλι το φαγητό;
- Καιρός: Βροχές σε όλη τη χώρα και αφρικανική σκόνη σε νότια και δυτικά – Πέφτει η θερμοκρασία
- Ακίνητα: Πώς τα διαζύγια και οι singles ανεβάζουν τα ενοίκια – Η νέα πραγματικότητα της στέγης
- Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας παίρνει «σάρκα και οστά» με τη βοήθεια της τεχνολογίας: Το θαύμα που ξαναχτίζεται σε 3D
- Αυτό που διαβάζουν οι άνδρες: Η επιστήμη ξέρει τι βιβλία τους αρέσουν
- ΕΡΓΑΝΗ: Το 2025 έκλεισε με βροχή απολύσεων – Τι μας περιμένει το 2026



