Αυξάνονται οι χορηγήσεις μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΥΠΑΝ
Η πρόοδος στη χορήγηση νέων δανείων μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει δημιουργήσει η Κυβέρνηση θα εξετασθούν σε συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Κ.Χατζηδάκη, με το ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Σύμφωνα με τα τελευταία συγκριτικά στοιχεία, τα εγκεκριμένα δάνεια από τα προγράμματα αυτά ανήλθαν σε 1,5 δισ. ευρώ και τα εκταμιευμένα δάνεια σε 1 δισ. ευρώ.
Η πρόοδος στη χορήγηση νέων δανείων μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει δημιουργήσει η Κυβέρνηση θα εξετασθούν σε συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη με το ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, το πρωί της Τετάρτης.
Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και το ΥΠΑΝ εστιάζουν στο πρόγραμμα για την κάλυψη των εγγυητικών επιστολών των εξαγωγικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων, το οποίο στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και στο πρόγραμμα της ΕΤΕπ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με τα τελευταία συγκριτικά στοιχεία, τα εγκεκριμένα δάνεια από τα προγράμματα αυτά ανήλθαν σε 1,5 δισ. ευρώ και τα εκταμιευμένα δάνεια σε 1 δισ. ευρώ. Τα νέα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα θα καταδεικνύουν αύξηση των χορηγήσεων.
Κυβέρνηση και ΕΕΤ καταρτίζουν μελέτη η οποία θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου για το ΕΣΠΑ.
Η μελέτη θα ζητά από τις Βρυξέλλες να εγκριθούν κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία προσαρμοσμένα στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς.
Ειδικοί και από τις δυο πλευρές και από το ΙΟΒΕ εργάζονται ήδη επάνω στην μελέτη αυτή προκειμένου να παρουσιάσουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκεκριμένη πρόταση που θα λάβει υπόψη και αντίστοιχη εργασία που έχει γίνει μέσω της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί η πολυτέλεια χάνει τη δυναμική της – Τι φέρνει το 2026
- Σεισμός 7 Ρίχτερ στα σύνορα Καναδά – ΗΠΑ κοντά στην Αλάσκα
- Η βαθμολογία της Super League μετά τα παιχνίδια του Σαββάτου (6/12)
- Ο Ρίτσαρντ Γκιρ ήταν αποκλεισμένος από τα Όσκαρ για 20 χρόνια λόγω πολιτικής δήλωσης, αλλά «δεν το πήρε προσωπικά»
- Οι «φούσκες» της Wall Street φαίνονται στο Google
- Μουντιάλ 2026: Το πλήρες πρόγραμμα των ομίλων και των νοκ-άουτ


