Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 29 Μαΐου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 29 Μαΐου

Το καλοκαιράκι ήρθε, τα θερινά άνοιξαν τις πόρτες τους και οι αιθουσάρχες ελπίζουν ότι ο καλός καιρός θα βοηθήσει το box-office που τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα. Από τις ταινίες της εβδομάδας ξεχωρίζει η παραμυθένια Maleficent και ο αργεντίνικος Λευκός Ελέφαντας.

Το καλοκαιράκι ήρθε, τα θερινά άνοιξαν τις πόρτες τους και οι αιθουσάρχες ελπίζουν ότι ο καλός καιρός θα βοηθήσει το box-office που τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα. Από τις ταινίες της εβδομάδας ξεχωρίζει η παραμυθένια Maleficent και ο αργεντίνικος Λευκός Ελέφαντας.

Maleficent

(2,5/5)

Ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Στρόμπεργκ παίρνει τον μύθο της Ωραίας Κοιμωμένης και τον αφηγείται αλλιώς. Βασισμένος στον χαρακτήρα που η Ντίσνεϊ ανέδειξε το 1959, εκείνον της κακιάς νεράιδας που καταριέται την Ωραία Κοιμωμένη, το Maleficent του 2014 αφηγείται τα πώς και τα γιατί της ιστορίας. Μπορεί να κινείται σε παραδοσιακά μονοπάτια (ακόμα και την ανατροπή την περιμένεις), αλλά οπτικά αυτά τα μονοπάτια είναι άκρως εντυπωσιακά. Ο Στρόμπεργκ, υπεύθυνος εφέ και σκηνογράφος σε ταινίες όπως τα Avatar, Οζ: Μέγας και Παντοδύναμος και στην Αλίκη του Τιμ Μπάρτον, έχει την ικανότητα να πλάθει μαγικούς κόσμους που ταξιδεύουν τον θεατή. Το Maleficent, η πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα, δεν αποτελεί εξαίρεση και εντυπωσιάζει με την δύναμη των εικόνων του που αναδεικνύονται στη μεγάλη οθόνη. Απόλυτα ταιριαστή στον ρόλο της η Τζολί, θα θέλαμε να τη βλέπαμε λίγο περισσότερο σε ρόλο κακιάς.

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Στρόμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Αντζελίνα Τζολί, Σάρλτο Κόπλεϊ, Ελ Φάνινγκ, Σαμ Ράιλι, Ιμέλντα Στόντον, Λέσλι Μάνβιλ

Μαύρο Ψωμί

(3/5)

Ισπανική ταινία παραγωγής 2010. Στην Καταλονία μετά τον εμφύλιο, νικητές και ηττημένοι έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα επιβίωσης και συμβίωσης. Ένα αγόρι, ο Αντρέου, θα γίνει μάρτυρας της δολοφονίας του συνεργάτη του πατέρα του και ενός αγοριού. Για το έγκλημα θα κατηγορηθεί ο κομμουνιστής πατέρας του Αντρέου. Το αγόρι θα μετακομίσει στο σπίτι της γιαγιάς του και θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο του ποιος έκανε το έγκλημα και πώς αυτό σχετίζεται με τις ιστορίες για τον Πιτουρλίου, ένα φάντασμα που λέγεται ότι κρύβεται σε μια σπηλιά της περιοχής. Η ταινία, η οποία κινείται στα χνάρια του Λαβύρινθου του Πάνα, συνδυάζοντας παραμυθένιο και ρεαλιστικό στοιχείο, απέσπασε εννέα βραβεία Γκόγια.

Σκηνοθεσία: Αγούστι Βιγιαρόνγκα
Πρωταγωνιστούν: Φραντσέσκ Κολόμερ, Νούρια Κόμας, Νόρα Νάβας

Λευκός Ελέφαντας

(2,5/5)

Δύο ιερείς μάχονται για την επιβίωση μιας κοινότητας σε μία παραγκούπολη του Μπουένος Άιρες. Ο ένας από αυτούς, μάρτυρας μιας σφαγής, έρχεται να αντιμετωπίσει τα προσωπικά του προβλήματα, ενώ ο άλλος προσπαθεί να κρατήσει μυστική την ασθένειά του. Η δυναμική σκηνοθεσία του Πάμπλο Τραπέρο αναδεικνύει το αδύναμο σενάριο. Η κάμερα οδηγείται σε απίστευτα μονοπλάνα και σε σκηνές ηλεκτρισμένες, καθώς ο πόλεμος των συμμοριών μαίνεται και οι συνθήκες για τους ιερείς είναι αντίξοες. Γυρισμένο σχεδόν όπως ένα ντοκιμαντέρ, η ταινία αφηγείται τον αγώνα των ιερέων, αλλά δεν ξεφεύγει από την προβλεψιμότητα του σεναρίου. Δεν ξέρεις ποτέ πού θέλει να επικεντρωθεί ο δημιουργός, ο οποίος ασχολείται με μία σειρά θεμάτων και δεν καταφέρνει να επικεντρωθεί σε κάποιο από αυτά. Παράλληλα, ο τρόπος με τον οποίο τα θέματα αυτά εξελίσσονται είναι μάλλον προβλέψιμος. Μένει, πάντως, η δύναμη των εικόνων και η υπόσχεση για μία ταινία που θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη από αυτό που είναι.

Σκηνοθεσία: Πάμπλο Τραπέρο
Πρωταγωνιστούν: Ρικάρντο Ντάριν, Ζερεμί Ρενιέ, Μαρτίνα Γκούσμαν

Brick Mansions

Η τελευταία ταινία του Πολ Ουόκερ, ο οποίος σκοτώθηκε πρόσφατα σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ριμέικ μιας γαλλικής περιπέτειας, στην οποία ένας μυστικός πράκτορας και ένας παράνομος συμμαχούν. Με τη συμμετοχή του δημιουργού του παρκούρ, οι δύο τους θα πραγματοποιήσουν μια σειρά από επικίνδυνα σταντ για να ξεφύγουν από ένα γκέτο.

Σκηνοθεσία: Καμίλ Ντελαμάρ
Πρωταγωνιστούν: Πολ Ουόκερ, Ντέιβιντ Μπελ, RZA, Καταρίνα Ντενίς

Απρόσμενος Έρωτας

Ένας ηλικιωμένος άνδρας ζει μόνος του σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι. Μετά τον θάνατο της γυναίκας του έχει χάσει κάθε επιθυμία για ζωή. Θα γνωρίσει την Πολίν, μια νεαρή δασκάλα χορού που θα του δώσει πάλι τη θέληση να ζήσει.

Σκηνοθεσία: Σάντρα Νέτελμπεκ
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Κέιν, Κλεμάνς Ποεζί, Τζάστιν Κερκ, Μισέλ Γκοντέ, Τζέιν Αλεξάντερ

Δύο Μέρες στη Νέα Υόρκη

Η πολυτάλαντη Ζιλί Ντελπί σκηνοθετεί, γράφει, βρίσκεται στην παραγωγή, ενώ έχει αναλάβει και τη μουσική επένδυση της ταινίας που αποτελεί σίκουελ του Δύο Μέρες στο Παρίσι του 2007. Στην ταινία αυτή, η Μαριόν πρόκειται να εκθέσει φωτογραφίες της σε γκαλερί της Νέας Υόρκης. Στην αμερικανική μητρόπολη καταφθάνουν γάλλοι συγγενείς της (ο πατέρας της που δεν μιλά αγγλικά, η αδελφή της και ο φίλος της) και η Μαριόν θα κληθεί να τους αντιμετωπίσει, ενώ φοβάται ότι η άφιξή τους θα ταράξει τη σχέση της με τον εραστή της.

Σκηνοθεσία: Ζιλί Ντελπί

Πρωταγωνιστούν: Ζιλί Ντελπί, Κρις Ροκ, Αλμπέρ Ντελπί, Αλεξιά Λαντό, Άλεξ Ναόν, Ντίλαν Μπέικερ

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024